Başkan Murzioğlu: Samsun'da ekonomi canlanacak

TAKİP ET

Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, tersane alanın sanayi bölgesi olarak belirlenmesinin Samsun ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirterek, 'Buraya sanayi alt yapısı olan yatırımcılar gelecek ve ihracat artacak' dedi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, , tersane alanın sanayi bölgesi olarak belirlenmesi ile ilgili açıklama yaptı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’den tersane alanı OSB alanı olması için söz aldıklarını kaydeden Başkan Murzioğlu, bu alanla birlikte Samsun’da ihracatın da artacağını söyledi. 
ÇOK EMEK VERDİK
OSB alanı ile ilgili çalışma sürecinin geçmişe dayandığını kaydeden Başkan Murzioğlu, “Biz bu sanayi alanının yeri için ilgili bakanlıklardan söz aldık. Ama biz bunu deklare etmek istemedik. Her şey olsun bitsin, ondan sonra açıklamak istedik. Biliyorsunuz bu çalışma süresi geçmişe dayanıyor. Başta Ticaret Sanayi Odası olarak buna uzun süredir emek veriyoruz. Bugün bir yerlere kadar getirdik. Tersane alanından alınacak 2 bin 300 dönüm tarım vasfını yitirmiş arazi ile beraber burası, 3 milyon metrekare olarak Samsun'a organize sanayi altyapı olarak sözü verildi. Çalışmalarımız devam ediyor. Bu bir süreç. Süreci başlattık.  Firmaların taleplerini geçmişte toplamıştık. Şimdi bu talepleri revize ediyoruz” diye konuştu. 


ÜRETİLEN İHRAÇ EDİLECEK
Samsun ekonomisini bir yerlere gelmesi için çalıştıklarını sözlerine ekleyen Başkan Murzioğlu,  “Samsun’un ekonomisinin bir yerlere gelmesi özellikle de ihracatının artması için burası şarttı. Samsun’un ihracatının Samsun gibi büyükşehir ölçeğine yakışmayan bir seviyede olduğunu söylüyorduk. Bunun için sanayi altyapısının olmadığını söylüyorduk. Sanayi altyapısı olacak. İnsanlar buralara yatırım yapacaklar. Ürettiklerini de ihraç edecekler. Biz bu zemini hazırlamak için uzun bir süredir uğraş verdik. Bir yerlere getirdik. İnşallah orayı organize sanayi olarak yapacağız. Biz, ‘Şura olsun, burası olsun’ diye bir işaret içerisinde değiliz. Biz, Samsun merkeze yakın, yatırım yapılacak hem yerelde hem de dışarıdan gelen sanayiciye sanayi altyapısını hazırlayacak bir alan istedik. En uygun yer orası görüldü. İnşallah olur.”

Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu