Başkan Sinan Çakır: Büyük hedefler için büyük adımlar atmamız lazım

TAKİP ET

Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır: 'Büyük hedeflere ulaşmak için büyük adımlar atmamız lazım'

Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır, “Yaptığımız her işte, ortaya koyduğumuz her projede ülkemizin ve ilimizin gelişmesine katkı vermeyi, daha çok üretmeyi, daha çok ihracat yapmayı ve daha çok istihdam sağlamayı hedefliyoruz” diyerek, bu hedefe ulaşmak için durmadan ve yılmadan çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Çakır, Türkiye’ nin en fazla büyüyen 100 şirketi, 365 oda ve borsanın temsilcisi ile kadın ve genç girişimcilerden oluşan dev bir orduyu Samsun’ da ağırlamaktan büyük gurur duyduklarını ifade etti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 100’üncü yılı dolayısıyla ülkemiz tarihi günlerinden birini yaşarken, iş dünyasının da nabzı Samsun’da attı. Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır, TOBB öncülüğünde TEPAV işbirliğinde, başvuran şirketlerin 2015 - 2017 arası 2 yıllık ciro artışı dikkate alınarak yapılan Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi yarışması sonuçlarının kentimizde açıklamasıyla birlikte büyük heyecan duyduklarını dile getirdi. Bu şirketler aynı dönemde cirolarını ortalama yüzde 605 oranında arttırırken, nominal gelirlerindeki artış oranı, Türkiye’ nin nominal milli gelirindeki artışın 18 katı olup yüzde 63’ ünün ihracat yapıyor olması dikkat çekti. Bu önemli günün tarihin yapraklarına not edildiğini ifade eden Başkan Çakır, “TOBB başkanımız Sayın Hisarcıklıoğlu’ na, teşrifleri ile bizleri onurlandıran Sayın Cumhurbaşkanımız ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ ın da arasında bulunduğu 9 bakanımıza bu vesile ile en kalbi şükranlarımı sunuyorum” dedi. 
Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır, ““Büyük hedeflere ulaşmak için büyük adımlar atmamız gerekiyor. TOBB başkanımızın dediği gibi ‘1919 dan 2019’ a aynı ruh ve inançla çalışmayış sürdüreceğiz.’ Yaptığımız her işte, ortaya koyduğumuz her projede ülkemizin ve ilimizin gelişmesine katkı vermeyi, daha çok üretmeyi, daha çok ihracat yapmayı ve daha çok istihdam sağlamayı hedefliyoruz. Bu hedefe ulaşmak için durmadan ve yılmadan çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır