Başkan Sinan Çakır, İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasına giren Samsunlu firmaları kutladı

TAKİP ET

Samsun Ticaret Borsası (STB) Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasına giren 11 Samsunlu firmayı başarılarından dolayı kutladı.

İSO her yıl yaptığı Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşunun 2019 yılı raporu sonuçları açıklandı. Üretimden net satışlara göre Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesine 2018 yılında 10 firmayla giren Samsun, 2019 yılında ise 11 firmayla yer aldı.

Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır, “ Başta listede yer alan Üyelerimiz Unsan Un San. ve Tic. A.Ş. ve Vezirköprü Orman Ürünleri ve Kağıt Sanayi A.Ş. olmak üzere , listeye girerek Samsun’un gururu olan, tüm zorlu süreçlere rağmen çalışmaya, üretmeye devam eden, ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayan bütün firmalarımızı tebrik ediyorum.” dedi.

Listede yer alan diğer firmalarımız ise Sampa Otomotiv San. Ve Tic. A.Ş. , Karaçuha Tarım Ürünleri İth. İhr. San. ve Tic. Ltd. Şti., Borsan Kablo Elektrik Aydınlatma İnşaat San. ve Tic. A.Ş. , Sürsan Su Ürünleri San. ve Tic. A.Ş. , Samsun Yurt Savunma San. ve Tic. A.Ş. , Adeka İlaç San. ve Tic. A.Ş. , Yeşilyurt Enerji Elektrik Üretim A.Ş. , As Çelik Döküm İşleme San. ve Tic. A.Ş. , Erçal Fındık Otomotiv San. ve Tic. A.Ş. ‘ dir.

Başkanı Sinan Çakır