Başkan Ulusoy açıkladı, Avrupa'dan un talebi arttı

TAKİP ET

TUSAF Başkanı Eren Günhan Ulusoy, Covid-19 salgını süresince Avrupa'dan yoğun bir şekilde pakette un talebi gelmeye başladığını belirterek, "Talebin artması, yüksek kapasite ile çalışma sağladı" dedi.

Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Başkanı Eren Günhan Ulusoy, Dünya Gazetesi'ne buğday alım fiyatları ve Avrupa'dan gelen un talepleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Başkan Ulusoy, son 2 yıldır buğdaya enflasyonun artış üstünde fiyat verilmesinin ekim alanlarındaki daralmayı durdurarak genişlemesini sağlayacağını, buğday üretiminin artacağını ifade etti.
BUĞDAY ÜRETİMİ ARTTI
Buğday üretiminin arttığını kaydeden Ulusoy, "Covid-19 salgını süresince Avrupa'dan yoğun bir şekilde pakette un talebi gelmeye başladı. Buğday üretiminin artması, un sanayisi açısından da olumlu bir gelişme. Ham madde üretimindeki güç, sanayicimizi dış piyasalarda daha da güçlü hale getirecek tüm dünyada yüksek bir talep oluştu. Hem hiç piyasada hem de ihracatta talebin Covid-19 etkisiyle ani artması, işletmelerimizin atıl durumda olan kapasitelerinin de faaliyete geçmesini ve bu süre içerisinde yüksek kapasite ile çalışmasını sağladı" diye konuştu.
BUĞDAYA VERİLEN FİYAT ARTIŞI ÇOK ÖNEMLİ
 Türkiye'nin buğday ithalatının, ihracatta ve iç piyasada gerçekleşen talep artışı nedeniyle 2019-2020 sezonunda 9 milyon tonun üstünde gerçekleşeceğini belirten Ulusoy, bu nedenle buğdaya verilen fiyat artışı, buğday üretimini arttırıp ithalatı düşürmesi yönüyle de çok önemli" değerlendirmesinde bulundu.

TUSAF Başkanı Eren Günhan Ulusoy