Başkan Ulusoy açıkladı, Un sektörü Zirvesi 12 Mart'ta

TAKİP ET

Samsun'un en büyük sanayi kuruluşlarından Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı ve TUSAF Başkanı Eren Günhan Ulusoy ,buğday ve un sektörünün sorunlarının ele alınacağı kongrenin 12-15 Mart'ta Antalya'da düzenleneciğini söyledi.

Dünyanın ihracat şampiyonu un sektörünün en önemli temsilcisi Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF),12-15 Mart tarihleri arasında Antalya Titanic Mardan Palace'ta 16. Uluslararası Kongre ve Sergisi'ni düzenlemeye hazırlanıyor.Yerli ve yabancı 1000 delegenin ağırlanacağı  kongrenin bu seneki teması ise "Buğday ve Un: Üretim,Ticaret ve Sürdürülebilirlik."

İKİ BAKAN DA KATILACAK
Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli 'nin, Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun ve Toprak Mahsulleri Genel Müdürü Ahmet Güldal'ın katılım göstereceği kongrede,buğday ve un piyasaları ,tarımda  sürdürebilirlik dinamikleri,dünya tahıl politikaları ve ticaret gibi pek çok konu, uzman isimlerin
panelistliğinde masaya yatıralacak. 

İHRACAT REKORU KIRILDI 
Uluslararası Un Sanayicileri ve Hububatçılar Birliği Avrasya ve TUSAF Başkanı Eren Günhan Ulusoy,18 milyar TL büyüklüğe sahip un sanayi sektörünün,Türkiyeyi dünya liginde birinciliğe taşıyan nadide sektörden bir tanesi olduğunu söyledi. 
Sanayicilerin şu anda 163 ülkeye ihracat gerçekleştirdiğini belirten Ulusoy, "Un sanayisi,11,6 milyon tonluk dünya un ticaretinin yüzde 30'unu gerçekleştiriyor. Başka bir deyişle dünyaya satılan her 3 kg unun 1 kg'ını Türkiye satıyor.Dünyanın ihracat şampiyonu un sanayicilerimiz,2019 yılında da yeni bir dünya rekoruna imza 
attı.2019 yılında 3.3 milyon ton ihracat gerçekleştirerek Türkiye'nin kasasına 1 milyar 100 milyon dolar girmesini sağladılar" dedi.

Eren Günhan Ulusoy