Başkan Ulusoy: Un üretimi arttırıldı, raflar yeniden dolacak

TAKİP ET

TUSAF Başkanı Eren Günhan Ulusoy, Korona virüs salgınından sonra yaşanan talep artışıyla un üretiminin arttırıldığını belirterek, "Talep ikiye katlansa bile Türkiye'nin bunu üretecek kapasitesi var" dedi.

Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Başkanı Eren Günhan Ulusoy, Korona virüs salgınıyla birlikte raflarda tükenen un stoklarının tedirginlik yaratmaması gerektiğini belirterek, un sanayindeki bu tedarikin aksamaması için iş yerlerinde üretim aralıksız sürdüğünü kaydetti.

ÜRETİM ARALIKSIZ SÜRÜYOR
Un sektöründe, perakendede olağanın çok üzerinde bir talep gerçekleştiğini belirten Ulusoy, " Kapasiteler kullanılarak un üretimi artırıldı ve bu üretimler sevk edildiği zaman rafların yeniden dolduğunu göreceğiz. Un sanayindeki bu tedarikin aksamaması için iş yerlerinde üretim aralıksız sürüyor. Talep ikiye katlansa bile Türkiye’nin bunu üretecek kapasitesi var. Türkiye bu nedenle 7 yıldır dünyada ihracat şampiyonu. Bu da önemli bir avantaj. İhracattaki stoklarımızı, kapasitelerimizi de talep halinde iç piyasaya yönlendirme imkanına sahibiz'' diye konuştu.

Eren Günhan Ulusoy