Borç yapılandırmasının son günlerinde SGK - Samsun SMMMO İşbirliği

TAKİP ET

Samsun SMMMO Yönetim Kurulu Başkanı Dilaver ÖĞÜTCÜ, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Ünal KAYA'yı ziyaret etti.

7256 sayılı Kanun kapsamında yapılan yapılandırmalara ilişkin bilgi alışverişinde bulunan Başkan ÖĞÜTCÜ  ve İl Müdürü KAYA  başvuru süresinin  vatandaşların yapılandırmanın avantajlarından yararlanmaları için uzatıldığını,  Son başvuru tarihinin 31 Aralık 2020 tarihinden 1 Şubat 2021 tarihine, ilk taksit son ödeme tarihinin ise 28 Şubat tarihinden 31 Mart 2021 tarihine uzatılarak; Sigortalıların ve işverenlerin 1 Şubat 2021 tarihine kadar başvuruda bulunmaları ile daha çok sayıda vatandaşın faydalanacağının önemine değindiler.
İl Müdürü KAYA, Başvuruların e-sigorta, e-devlet kanalıyla internet üzerinden yapılabileceği gibi, şahsen veya posta yoluyla bağlı bulundukları sosyal güvenlik il müdürlüğü/sosyal güvenlik merkezine de yapılabileceğini belirtti.
Bu kapsamda 31 Ağustos 2020 ve öncesi dönemlere ait, kesinleşmiş sigorta primleri, Genel Sağlık Sigortası primleri, işsizlik sigortası primi, idari para cezaları, iş kazası veya meslek hastalığı, malullük ve vazife malullüğü sonucunda doğan rücu alacakları, yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacaklarının yanı sıra Bağ-Kur (4/b) sigortalılarının daha önce dondurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğacak alacaklarının da yapılandırma kapsamına alındığını belirtti. Vatandaşlarımızın ve işverenlerimizin borçlarını ikişer aylık periyodlarla, 6, 9, 12, 18 taksit seçeneğiyle ödeyebilme imkanı bulunmaktadır. Borçlarını taksitle ödemek isteyenler Kanundaki vade farkını ödemek suretiyle; 6, 9, 12, 18 taksit seçeneğinden birini tercih edebileceklerdir dedi.
Oda Başkanı Dilaver ÖĞÜTCÜ son günlerde meslek mensuplarından işveren sistemlerinde mükelleflerine ait borç güncellemelerinin olduğuna dair bildirimler geldiğini ifade etti. 
SGK İl Müdürü Ünal KAYA bu ve benzeri durumlar nedeniyle işverenlerin 7256 sayılı Kanun kapsamına giren borçları için yapılandırmadan faydalanabileceklerini belirtti. 
Ziyaret de konuşan Başkan ÖĞÜTCÜ; Tüm dünyayı ve ülkemizi etkilediği gibi meslektaşlarımızı da yakından etkileyen Korona virüs salgını yayılmaya başladığı ilk günden itibaren, sağlığımızı, yaşam biçimimizi, alışkanlıklarımızı, ekonomimizi etkiledi. Bu süreçte Meslektaşlarımız özveriyle sundukları hizmetlerle işletmelerin yaşam döngülerini sürdürebilmeleri, piyasaların etkinliğini koruyabilmesi finansmanın sağlanabilmesi için hayati öneme sahip bir rol üstlenmektedirler. Sektörlerimizin mevcut durumda, işletmelerin verimliliklerinde yaşanan krizden etkilenme boyutlarına karşılık  bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin 7256 sayılı kanun  çok büyük fayda  sağlamaktadır dedi. Meslektaşlarımız Yapılandırma yasasından müşterilerinin azami seviyede yararlanması için gayret sarf etmektedirler.
Ziyaret Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ve Samsun SGK il müdürlüğü işbirliğini bundan böylede artarak devam etmesi temennileri ile son buldu. 

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Ünal Kaya