Canik'te Sürü Yönetim Elemanı Kursu tamamlandı

TAKİP ET

Canik Kent Konseyi tarafından, Samsun İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, İl ve Canik İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri, Canik Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile düzenlenen Sürü Yönetim Elemanı Kursunu tamamlayan sürü yöneticileri sertifikalarını Başkan Osman Genç'ten aldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde Samsun İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğinin talebi doğrultusunda Canik Kent Konseyi tarafından Canik Kültür Merkezi’nde düzenlenen Sürü Yönetim Elemanı Kursu tamamlandı.

SERTİFİKA ALDILAR
Toplam 120 saat süren kursta sürü yöneticileri, küçükbaş sürü yönetimi, bakım besleme, damızlık seçimi, ırk özellikleri, hastalıklar, yemler ve mera kullanımı, yetiştiricilik ve ağıl planlama konularında eğitim aldı. Eğitim sonunda Canik Kültür Merkezi’nde düzenlenen sertifika törenine Canik Belediye Başkanı Osman Genç de katıldı. Samsun İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Haşim Baki’nin de yer aldığı törende, Başkan Genç, kursu tamamlayanlara sertifikalarını verdi.
HER ALANDA EĞİTİM ÖNEMLİ
Her alanda eğitimin önemine işaret eden Başkan Osman Genç, “Dünyada artık başarılı olmak için mutlaka o alanda eğitim almak gerekiyor. Kendi işimiz de olsa, amatör ruhla yapılsa dahi mutlaka profesyonel düşünülmelidir. Bu bakımdan hayvancılığın çok önemli yer tuttuğu şehrimizde ve ülkemizde sürü yöneticilerine yönelik düzenlenen bu eğitimi çok önemli görüyorum. Hayvancılığın gelişmesi ve daha profesyonel yapılması bakımından bu tür eğitimler mutlaka düzenlemelidir ve hayvan üreticilerimiz de eğitimlerini sürdürmelidir” dedi.
AMAÇ, EKONOMİK KAZANIM
Samsun İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Haşim Baki de, birlik olarak amaçlarının il genelinde hayvancılığın gelişiminin yanında, üreticilerin de ekonomik kazanımlarını artırmak olduğunu söyledi. Canik Kent Konseyi Genel Sekreteri Reşat Kılınçarslan ise, konsey olarak sosyal ve kültürel etkinliklerin yanısıra istihdama yönelik kurslar da düzenlediklerini belirterek, “Sürü Yönetimi Elemanı Kursu ile kursiyerlerin mesleki niteliklerinin artırılması ve istihdamın artırılması hedeflenmiştir” dedi.

 

Osman Gençx