Çarşamba'da toplu sözleşme sevinci

TAKİP ET

Hizmet-İş Sendikası Samsun Şube Başkanlığı ile Çarşamba İmar İnş. Ltd. Şti. arasında imzalanan toplu iş sözleşmesiyle Belediye işçilerine 1 yılı kapsayan ücret ve sosyal haklarına toplamda yüzde 30 oranında zam ve ikramiyeler 3 katı artırılması kararlaştırıldı.

Hizmet-İş Sendikası Samsun Şube Başkanlığı ile Çarşamba İmar İnş. Ltd. Şti. arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi neticesinde bekâr bir kişinin maaşı 3.600 TL olurken evli iki çocuklu işçinin maaşı 4.000 TL olduğunu ve işe yeni giren komilerin maaşı ise 3.200 TL olduğu açıklandı.
İmza töreninde konuşan Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Ziya Uzun Samsun genelinde çalışma hayatında çok önemli atılımların gerçekleştirildiğini söyledi. Uzun, toplu iş sözleşmesinde "eşit işe eşit ücret" felsefesinin ön planda tutulduğunu aktararak, "Aynı şirketlerdeki aynı işi yapan arkadaşlarımızın üzerindeki maaş farklılıklarını ortadan kaldırmaya çalıştık. Bu, aylarca süren çalışmanın ürünü oldu" sözleşmemiz İşçi kardeşlerimize ve ailelerine hayırlı olsun diye konuştu. 


Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan da, "Pandemi süreci başladığından beri ekiplerimiz ile birlikte halkımızın geleceği için gece-gündüz demeden sahadayız. İşte bugün sahada ve kurumumuzda ter döken emekçilerimiz için bir aradayız. Onların ücretlerini ve sosyal haklarını iyileştirmek için imkânlar dâhilindeki en iyi şartları sunmaya gayret ettiklerini, Toplu iş sözleşmemiz Belediye çalışanlarımıza, ailelerine ve Çarşambamıza hayırlı olsun" diye konuştu.
Belediye Başkanlık makamında gerçekleşen törende Çarşamba Belediyesi Başkan Yardımcısı Ümit Kavraz, Hizmet-İş Sendikası Samsun Şube Başkan Yardımcısı Arif Çelik, Şirket Müdürü Murat Karaaslan Birim Müdürleri Aynur Şahin Feride Kurt ve işyeri temsilcileri hazır bulundu.

Çarşambada toplu sözleşme sevinci