Çarşamba Karma OSB cazibe merkezi haline geldi

TAKİP ET

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, "Cazibe Merkezi Haline Gelen Çarşamba Karma OSB'de Altyapı İnşaatları En Kısa Sürede Başlayacaktır" dedi.

Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde düzenlenen Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Toplantısına katılarak toplantının ardından OSB alanında incelemelerde bulunan Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, OSB’de gelinen aşama ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Çarşamba Organize Sanayi Bölgesinin (OSB), Samsun il merkezine 37 km, Çarşamba Uluslararası Havalimanına 20 km, Samsun Limanına 39 km, demiryolu istasyonuna 25 km mesafede olduğunu ve Samsun-Ayvacık devlet karayolu kenarında yer aldığını belirten Vali Dağlı, “OSB’nin kara, deniz, hava ve demiryolu olmak üzere 4 ulaşım ağına, Samsun Merkez OSB ve Sanayi Sitelerine yakın olması, konumu itibarıyla OSB’yi çok cazip hale getirmektedir. Tüm bu fırsatların dışında OSB zeminin düz olması yatırımcılarımız için bir başka avantajdır. 
Organize Sanayi Bölgesinin kurulacağı alanda temizlik ve düzenleme işlemleri tamamlanarak altyapı inşaatı için hazır hale getirilmiştir. Bugün yapmış olduğumuz toplantıda da büyük bir titizlikle hazırlanan yol, su, kanalizasyon, fiber optik internet, elektrik, bisiklet yolları, dış çevre duvarı ve yönetim binası gibi altyapı projelerimizin son durumunu görüştük ve değerlendirmelerde bulunduk. 2022 yılı içerisinde altyapı ihalesinin yapılmasına müteakip arazide altyapı işlerinin yapımına başlanılmasını öngörmekteyiz. Gerek altyapı gerekse üstyapı projelerimiz ile buranın yatırımcılarımız tarafından örnek gösterilecek bir OSB olmasını sağlayacağız inşallah. Ayrıca OSB içerisinde faaliyet gösterecek olan yatırımcıların elektrik ihtiyacının ekonomik ve kesintisiz bir şekilde karşılanması için Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi tüzel kişiliği adına 49 yıl süreyle elektrik lisansımızı aldık ve trafo merkezi kurulması amacıyla Türkiye Elektrik İletim A.Ş.’ne (TEİAŞ) Organize Sanayi Bölgesi alanında uygun bir parselin tahsisini gerçekleştirdik. Altyapı inşaatımızla eş zamanlı olarak trafo merkezinin bitirilmesi için TEİAŞ’la görüşmemizi gerçekleştirdik.  
Organize Sanayi Bölgesinin gerek konumu gerekse sağladığı diğer avantajları nedeniyle yatırımcılar için cazibe merkezi haline geldiğini ve planlanan sanayi parselinin 3 katı kadar talep alındığını, bu nedenle OSB’de ihracata dayalı ve yüksek katma değerli ürün üretimi yapan firma ve sektörlerin bulunmasına özen göstereceğimizi daha önceki açıklamalarımızda belirtmiştik. Parsel tahsis talebinde bulunan firmalarımızla birebir görüşerek belirlediğimiz kriterlere göre değerlendirmelerimizi yaptık. Yapacağımız altyapı inşaatı ile birlikte kendi fabrika inşaatlarına başlayacak ve 24 ay içerisinde işletmesini açacak şekilde firmalarımızın taahhütlerini aldık. Parsellerinin tamamına yakınının tahsisini gerçekleştirdiğimiz OSB’de bazı firmalarımız inşaatına da başladı. 
Çarşamba Organize Sanayi Bölgemizin, başta Çarşamba İlçemiz olmak üzere ilimizin genelinde üretim, istihdam ve ilimizin ihracatının artmasına büyük bir katkı sağlayacağına inancım tamdır.” dedi.
Vali Dağlı ayrıca, yatırımcıların teknik personel ihtiyacının karşılanması amacıyla da OSB parselleri arasında bulunan alana meslek lisesi yapılması için Milli Eğitim Bakanlığına başvuru yapıldığını, konu ile ilgili olarak sürecin devam ettiğini kaydetti.

Çarşamba Karma OSB cazibe merkezi haline geldi