Çarşamba'ya 13 tekstil imalathanesi, binlerce kişi çalışacak

TAKİP ET

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, vatandaşların istihdam talebine yanıt verdi. Doğan, "Bu yıl her şey istediğimiz gibi olursa her birinde yaklaşık 250 kişinin çalışacağı 13 imalathaneyi hizmete sunacağız. Amacımız, 3 bin kişiye istihdam sağlamak" dedi.

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Samsun Canlı Haber TV aracılığı ile istek ve önerilerini ileten vatandaşların seslenişine cevapsız kalmadı. İlçede 13 tekstil imalathanesi kuracaklarını belirten Başkan Doğan, "Seçim döneminde Çarşamba'yı tekstil kent yapalım diye çalışmalarımızı yürüttük. Hatta broşürlerimizde Çarşambalılara bir taahhüt olarak bunu vermiştik. Bu konuda çok talep alıyoruz. Şu anda tekstil atölyelerimizde bin 400 vatandaşımız var. Tekstil çalışmalarımız dolayısıyla firmalar bize müracaat etti. İlk önce tapu çalışmalarını beraberce yürüttük. Gerekli görüşmeleri de yapacağız. Allah nasip ederse araziyi belediyemiz mülkiyetine alacağız. Bu projeleri TKDK'ya sunup yatırımcı başına da 500 bin avroya kadar destek kredisi alacağız. İnşallah nisan ayında da ilk temeli atmayı planlıyoruz.  Her şey istediğimiz gibi olursa her birinde yaklaşık 250 kişinin çalışacağı 13 imalathaneyi hizmete sunacağız. Amacımız, 3 bin kişiye istihdam sağlamak" dedi.

ÜRETİCİNİN EMRİNDEYİM
Çarşamba Şeker Fabrikası'na gerekli destekleri vereceklerini de ifade eden Başkan Doğan, "Ayrıca Çarşamba Şeker Fabrikası 2011 yılından bu yana üretim yapmıyor. Bu fabrikayı  faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz. Tabi burada en önemli görev çiftçiye düşüyor. İnşallah yeniden şeker pancarının üretilmesiyle alakalı kendilerinden bir irade bekliyoruz. Ben Çarşamba Belediye Başkanı olarak üreticimizin emrindeyim. Sökümünden dikimine kadar ne gerekiyorsa yapmaya hazırım. Yeter ki çiftçimiz üretsin. Çünkü Çarşamba'yı üreten bir ilçe haline gelsin istiyoruz. Organize sanayi alanıyla ilgili de çalışmalarımız sürüyor. Ekonomi ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a teşekkür ederim. Bu konuda şimdilik 10 milyon liralık aktarımı sağladılar. İnşallah bir 10 milyon lira daha aktarımı sağlayacak. Alt yapı işlemlerini tamamlarsak, 2020 yılı sonunda fabrikaların temellerinin atıldığı günleri hep beraber inşallah görürüz. Bunların hepsini yapabilirsek, Çarşamba'da 10 bin kişiye istihdam sağlamış olacağız" diye konuştu.
Başkan Halit Doğan ayırca kış mevsiminin ardından park ve bahçelerle ilgili gerekli çalışmaları yürüteceklerini de sözlerine ekledi. 

Samsun Gazetesi

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan