Çarşamba'ya Salça Fabrikası yapılacak - Çarşamba Haber

TAKİP ET

Çarşamba Belediye Meclisi iki aylık aradan sonra ilk kez olağan üstü toplanırken, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Çarşamba ilçesine salça fabrikası yapılacağının müjdesini verdi.

Salça fabrikası için Çarşamba Belediye Meclisi’nden yetki isteyen Çarşamba Belediye Başkanı Doğan konuyla ilgili şunları söyledi: “30 yıldır her seçim döneminde Çarşamba’ya bir salça fabrikası kurulması konusunda konuşulan bir husus var. Bunu hayata geçirmekle alakalı olarak yatırımcılarla görüşüyoruz. Salça fabrikasını yapmayı planladığımız alan arka bölümünde seracılığın da yapıldığı bir alan, seracılık yapan insanların ürettikleri ürünleri en yakın mesafede işletecekleri bir alan özelliği taşıyor. Çarşamba’da fındığın yanı sıra seracılıkla alakalı çalışma gerçekleştiren insanlarımız var. Çarşamba’da üreticinin üreteceği ürünü üretmeden önce alıcısının olacağı bir sistemi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bununla alakalı birkaç kurumla görüştük ve kurumların da bizlerle aynı heyecanı yaşadığını düşünüyoruz. İnşallah bu salça fabrikasıyla birlikte fındığın yanı sıra tarımsal sanayinin de temelini atmayı hedefliyoruz. Salça fabrikasını inşallah Çarşamba’ya kazandırarak fındığın haricinde başka ürünleri de ovamızda yetiştirebiliriz diye düşünüyorum.”

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan’ın Belediye Meclisi’nden salça fabrikası ile ilgili yetkilendirme talebi oy birliği ile kabul edildi.

Kaynak: Samsun Okur

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan