Fındık üzerine yapılan spekülasyonlar ekonomiyi olumsuz etkiliyor

TAKİP ET

Terme Genç İşadamları ve Girişimciler Derneği'nin geleneksel iş yemeğinde konuşan Başkan Mustafa Çelebi, bölgenin en önemli geçim kaynaklarından olan fındık üzerinde yapılan spekülasyonların bölge ekonomisini olumsuz etkilediğini söyledi.

TEGİAD geleneksel iş yemeği toplantısı Soğancılar Tesisleri'nde gerçekleşti. Yemeğe Karadeniz Genç İşadamları Fedarasyonu Başkanı Levent Özden, Terme Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Ekmekçi, Ulusoy Un Onursal Başkanı Fahrettin Ulusoy konuk olarak katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan TEGİAD Başkanı Mustafa Çelebi, konuşmasına 15 Temmuz darbe girişimini kınayarak başladı.TEGİAD olarak darbeye bulunduğu şehirde en erken tepkiyi veren STK olmanın özelliği taşıdıklarının altını çizen Çelebi, ''Demokrasinin meyvesi olan bir STK olarak, seçilmiş Cumhurbaşkanımıza  ve demokrasimize sahip çıktık. Şu ana kadar hiçbir TEGİAD üyesinin FETÖ terör örgütüyle ilgili  soruşturmasında yer almadı'' dedi.
Karadeniz Genç İşadamları Fedarasyonu Başkanı Levent Özden ise, TEGİAD'ın kısa önce kurulmasına rağmen KARGİF'in etkili derneklerinden biri olduğunu söyledi.
Terme Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Ekmekçi ise, fındıkta yaşanan spekülasyonlar ve izlenen yanlış politikalar nedeniyle ticareti zorlaştığını vurguladı.
Programın onur konuğu Ulusoy Un Onursal Başkanı Fahrettin Ulusoy ise, genç işadamlarıyla tecrübe ve deneyimlerini paylaştı.
Gecenin sonunda yeni üyelere derneğe katılım belgeleri verilirken, katılımcılara TEGİAD Başkanı Mustafa Çelebi tarafından plaket sunuldu.