Genç işadamlarını sevindiren destek!

TAKİP ET

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu'nun, 900 bin kişilik istihdam desteği açıklamasına Samsun iş dünyası olumlu tepki verip, kararı 'müjde' olarak yorumladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun, "İŞKUR olarak bu yıl yaklaşık 900 bin kişilik istihdama destek vereceğiz" açıklamasını değerlendiren Karadeniz Genç İş Adamları Federasyonu (KARGİF) Başkanı Levent Özden ve Samsun Genç İşadamları Derneği (SAMGİAD) Başkanı Savaş Gömeç desteğin iş dünyası için çok derece önemli olduğunu ifade ettiler.

GENÇLERE İŞ OLANAĞI
Desteğin son derece olumlu, yerinde ve zamanında olduğunu söyleyen KARGİF Başkanı Levent Özden, son zamanlarda iş dünyasının olağanüstü bir dönem yaşadığını ifade etti. Özden, “Yaşanan ekonomik sıkıntılar işvereni ciddi anlamda olumsuz etkiledi. İstihdam açısından böyle bir desteğin verilmesi, istihdam daralmasının da önüne geçecektir. Bu hamleyle yatırımların önünün açılacağını, gençlerimize iş olanakları ve iş alanları sağlanacağını düşünüyorum. Ayrıca genç işsizlerimize, kadınlarımıza daha fazla alan oluşturulacağına inanıyorum. Milli seferberlik dediğimiz bu dönemde Bakan Müezzinoğlu’nun bu açıklamasını anlamlı ve yerinde buluyorum. Onun için bir an önce hayata geçirilmeli ve uygulanmalı” diye konuştu.

ÖNEMLİ BİR GELİŞME
SAMGİAD Başkanı Savaş Gömeç, desteğin iş dünyası için müjde niteliğinde olduğunu ifade etti. Başkan Gömeç, “İlk yıl uygulamada asgari ücretin yarısı, aynı işçinin devamında ise ücretinin yüzde 25'ini devlet üstlenecek. Bu devrim niteliğinde bir destektir, piyasalara da çok olumlu yansıyacaktır. Sıkışmış bir piyasanın açılması, özellikle istihdam çalışmalarına verilen en önemli desteklerinden biri. Bizim için çok önemli bir gelişme, 2017 yılı için söylenen bir milli seferberlik var. Ekonomideki milli seferberlik noktasında en önemli katkılardan biri de bu istihdam desteği olacaktır” ifadelerini kullandı.