Haluk Tan: Çok ciddi anlamda katkı verecek

TAKİP ET

OMÜ ve MÜSİAD arasında Kenevir Enstitüsü'nün kurulması için hazırlanan teklif, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. MÜSİAD Başkanı Haluk Tan, "Samsun, 'ilaç, kağıt ve tekstil' sektöründe ilerleyen bir kent olacak" dedi.

Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) ve Ondokuzmayıs Üniversitesi (OMÜ) arasında yapılan işbirliğiyle Samsun'a kurulacak olan Kenevir Enstitüsü'ne, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 'onay' verildi.

23 Mart tarihinde Samsun'da bir araya gelerek protokolü imzalayan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ve MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan'ın hazırladığı teklif, Yüksek Öğretim Genel Kurulu'na sunuldu ve onay alındıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olurlarına sunuldu. Akabinde teklif Resmi Gazete'de yayımlandı.

İLAÇ SANAYİSİNDE HAMMADDE OLACAK
Bu yıl Vezirköprü'de 450 dekar daha ekimi yapılan kenevirin ilaç sanayi sektöründe kullanılacağını söyleyen MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Haluk Tan, "Kenevir Enstitüsü'nün standart enstitülerin dışında şehirdeki mevcut dinamikleri de içine alarak faaliyete geçmesinin çok daha katkı sağlayacağını düşünüyoruz. MÜSİAD, şu anda gerek üniversiteyle gerekse yurtdışındaki yatırımcılarla görüşmelerini yapıyor. MÜSİAD yetkilileri, yurtdışındaki ilaç fabrikalarıyla, Hollanda'daki üniversitelerle bir araya geliyor. Kenevir enstitüsünün bölgeye çok ciddi anlamda katkı vereceğini düşünüyoruz" dedi.

AMACIMIZ KAĞIT VE TEKSTİL SEKTÖRÜNDE ÖNCÜ OLMAK
MÜSİAD Genel Merkezi'nin ilaç fabrikalarıyla görüştüğünü vurgulayan Haluk Tan, "Olumlu geri dönüşler alınırsa Samsun bu anlamda çok ciddi bir alternatif olacaktır ve bu üründe sanayiye dönüşecektir. Bizim önceliğimiz ilaç hammaddesinde, kağıt ve tekstil üretiminde öncü olmak. Kağıt üretiminde de yatırımcılarla görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah bu enstitülerde ivmeyi hızlandıracak. Üniversite-sanayici işbirliğinin en güzel yansımasını görüyoruz. İnşallah bu yatırıma dönüştükten sonra daha keyifli yaparız" ifadelerini kullandı.

<<Hedef Halk Gazetesi

Haluk Tan