Havza Belediye Başkanı Murat İkiz'e Bir Ödül daha

TAKİP ET

SAMSUN HABER - Belediye Başkanları Birliğince sosyal medya üzerinden yapılan halk oylaması sonucunda 7 bölgeden seçilen "en beğenilen" belediye başkanlarına ödülleri verildi. Oylamada Havza Belediye Başkanı Murat İkiz sağlık ve termal turizm alanında hazırladığı proje ile jüri özel ödüle layık görüldü. İkiz, yarışmada Samsun'dan ödül alan tek belediye başkanı oldu.

Ankara MEB Şura Salonu'nda düzenlenen "1. Geleneksel Başkanlar Ödül Töreni"nde, 7 coğrafi bölgeden seçilen büyükşehir, il, büyükşehir ilçe, ilçe ve belediye başkanına ödülleri verildi.

Ödül töreni saygı duruşu, İstiklal Marşı ve şehitler için okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Ödül töreninde konuşan Belediye Başkanları Birliği Genel Başkanı Hüseyin Erer, Türkiye'nin şehirlerinin hızla geliştiğini belirterek, bunun gerçekleşmesinde en büyük payın belediye başkanlarına ait olduğunu ifade etti.

Yarışmanın, Facebook üzerinden kullanılan oylarla gerçekleştirildiğini söyleyen Erer, "Halkımız en beğendiği belediye başkanını kendi oylarıyla belirlemiştir. Burada en başarılı, en çok yatırım yapan, en çalışkan belediye başkanı değil en beğenilen belediye başkanı seçilmiştir." dedi.

Çeşitli sahne gösterilerinin ardından ödül törenine geçildi.

Törende, oylama sonucunda en beğenilen başkanlar arasından belirlenen büyükşehir, il, büyükşehir ilçe, ilçe ve belde belediye başkanları da ödüllendirildi.

Türkiye'nin "En Beğenilen Belediye Başkanları" oylamasında sağlık ve termal turizm alanında Termal Fizik Tedavi Hastanesi projesi ile ödüle layık görüldü.

İkiz ödülünü AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Güldal Akşit’in elinden aldı.

Ödül törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Güldal Akşit, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin ve çok sayıda davetli katıldı.

Ödül sonrası gazeteciler ile sohbet eden Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ilki düzenlenen Türkiye'nin "En Beğenilen Belediye Başkanları" yarışmasında ödül almasının kendisi için ayrıca bir önemi olduğunu belirterek; “ Oyları ile bizi bu ödüle layık gören herkese teşekkür ediyorum. Alınan bu ödül sadece benin değil değerli Havzalı hemşerilerimizindir. İnşallah bundan önce olduğu gibi bundan sonrada ilçemize hizmet etmek için çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz. Bu gecenin hazırlanmasında emeği gecen herkese teşekkür ediyorum.”dedi.