Havza'ya 40 Milyon Liralık Dev Yatırım

TAKİP ET

Önceki Dönem Havza Belediye Başkanı Murat İkiz Havza OSB'de 40 kişinin istihdam edileceği 40 Milyon Liralık bir yatırım yapma kararı aldı.

Havza OSB’ye 40 milyon liralık yatırım kararı alan Önceki Dönem Havza Belediye Başkanı ve Altınbaşak Yem Gıda Sanayi Tic. Ltd. Yönetim Kurulu Başkanı Murat İkiz 13 bin 643 metrekarelik ön tahsisi için Havza OSB Yönetim Kurulu Başkanı ve Samsun Valisi Zülkif Dağlı’ya yapılacak yatırım hakkında bilgiler verdi.

Havza Kaymakamı Cengiz Nayman, Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ile Havza TSO Başkanı Erkan Acar ile birlikte Samsun Valisini ziyaret eden Önceki Dönem Havza Belediye Başkanı ve Altınbaşak Yem Gıda Sanayi Tic. Ltd. Yönetim Kurulu Başkanı Murat İkiz Havza OSB’de yapacağı yatırım ile ilgili bilgiler aktardı.

İkiz yapmış olduğu bilgilendirmede Altınbaşak Yem Gıda Sanayi Tic. Ltd. Şti olarak temel gıda ürünleri olan makarna, un, un ürünleri, bisküvi ve yem üretimi yapacak olan fabrikanın 40 milyon liraya mal olacağını ve ilk etapta 40 kişi istihdam edeceklerini belirtti.

Samsun Valisi Zülkif Dağlı ise yatırım Havza, Samsun ve Ülke ekonomisine hayırlı olmasını diledi.

Samsun Valisi Zülkif Dağlı başkanlığında Havza Organize Sanayi Bölgesindeki mevcut firmaların inşaatlarının son durumu ve OSB genişleme alanıyla ilgili süreç ile AKÇEK Asfalt İnşaat Malzemeleri Makina, Ticaret ve Sanayi Ltd. Şti.'nin 5 bin 814,57 m2'lik yer tahsis sözleşmesi ve gıda ürünleri üzerine faaliyet ve Altınbaşak Yem Gıda Sanayi Tic. Ltd. Şti'nin 13 bin 643 m2'lik yeni parsel tahsis talebinin görüşüldüğü toplantı sonrası yer tahsisleri karar bağladı.

Yapılacak yatırım ile ilgili olarak bir açıklamada bulunan Önceki Dönem Havza Belediye Başkanı ve Altınbaşak Yem Gıda Sanayi Tic. Ltd. Yönetim Kurulu Başkanı Murat İkiz bir Havzalı olarak Havza OSB’de yatırım yapmanın kendisi ve ailesi için gurur verici olduğunu belirterek; “Kurulması için Belediye Başkanı olarak büyük emekler verdiğimiz Havza OSB’de yatırımcı olarak yer almaktan onur duyuyorum. Hayatımızı Havza’ya hizmete adadık. 15 Yıl Belediye Başkanlığı yaptım. Yine yatırımlarımız hep Havza’da yaptık. Doğduğumuz ve doyduğumuz topraklara, memleketimize yatırım yapmak, Havzalı kardeşlerimize iş kapısı olmak bizlerin görevi. İmkanı olan tüm Havzalı iş insanlarımızı Havza OSB’ye Havzalı gençlerimize iş kapısı açmak için davet ediyorum. Mevla’m yapacağımız yatırımı öncelikle ülkemize, Samsunumuza, ilçemize ve bizlere hayırlı eylesin.” Dedi.

Havzaya 40 Milyon Liralık Dev Yatırım