Havza'dan 20 milyon lira hibe destekli 134 proje başvurdu

TAKİP ET

Havza'da traktör ve tarımsal ekipman satışı üzerine faaliyet gösteren Ilıca Pazarı Traktör Ltd Şti Müdürü Celaleddin Kurt Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) AB Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Aracı Programı IPARD programı 'Kırsal Ekonomik Faaliyetlerin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi' tedbirleri 11. Çağrı döneminde Ilıca Pazarı olarak 134 çiftçiye proje hazırlayarak başvuru yaptıklarını ve bu projelerin hibe tutarının yaklaşık 20 milyon lira olduğunu belirtti.

Ilıca Pazarı Traktör Ltd Şti  Müdürü Celaleddin Kurt TKDK tarafından IPARD’ın Çiftlik Faaliyetlerinin Geliştirilmesi ve Çeşitlendirilmesi projeleri kapsamında 11. Çağrı döneminde Samsunda 295 projenin başvuru yapıldığını bunlardan 134 projenin Ilıca Pazarı tarafından hazırlandığını ifade ederek; “  Hazırlanan 134 projenin maliyeti yaklaşık 35 milyon lira ve projelerimiz yüzde 55 hibeli projeler. İnşallah projelerimiz onaylandığında bölge çiftçimize 20 milyon lira hibe kazandıracağız.” Dedi.

Kurt  TKDK tarafından IPARD’ın Çiftlik Faaliyetlerinin Geliştirilmesi ve Çeşitlendirilmesi projeleri kapsamında 11. Çağrı döneminde Bitkisel Üretimin Çeşitlendirilmesi ve Bitkisel Ürünlerin İşlenmesi ve Paketlenmesi, Arıcılık ve Arı Ürünlerinin Üretimi, İşlenmesi ve Paketlenmesi, Zanaatkârlık ve Katma Değerli Ürünler, Kırsal Turizm ve Rekreasyon Faaliyetleri, Su Ürünleri Yetiştiriciliği, Makine Parkları ile Yenilenebilir Enerji Tesisleri projelerinin yer aldığına değinerek; “Hazırladığımız projeler kapsamında römork, merdane, pulluk, ilaçlama makinesi, mibzer, gübre serpme makinesi, çapa makinesi gibi 25 farklı tarımsal ekipman için hibe desteği sağlanacak.” Dedi.

Kurt tarımsal ekipman ihtiyacı olan çiftçilere her türlü kolaylığı sağladıklarını belirterek; “Tarım aletlerini yenileyecek veya yeni alacak çiftçilerimize proje danışmanlığı yapmaktayız. Farklı proje danışmanları ve kendi personelimizden oluşan uzman danışmanlarımız üreticilerimize en doğru bilgilendirmeyi yaparak hibe programlarından en iyi şekilde yararlandırmaktalar. Şirketimizde oluşan proje hazırlama kültürü ve deneyi ile bölge çiftçimizin hizmetindeyiz. “ dedi.

Ilıca Pazarı Traktör Ltd Şti Müdürü Celaleddin Kurt bu tür desteklemelerin tarımın modernizasyonu için önemli olduğunu belirterek; Teknoloji her gün ilerliyor. Çiftçimizde değişen şartlara ayak uydurmak durumunda.  Daha kaliteli üretim yapmak ve işletmelerini büyütmek isteyen çiftçilerimize devletimiz tarafından sağlanan bu desteklemeler büyük bir fırsat. İşletmesini yenilemek ve büyütmek isteyen tüm çiftçilerimizi bu hibe programlarından yararlanmaya davet ediyorum. İşletme olarak toprak işlemeden hasada her türlü her türlü ekipman çeşitlerimiz ile çiftçilerimizin hizmetindeyiz.  ” diye konuştu.

Ilıca Pazarı Traktör Ltd Şti Müdürü Celaleddin Kurt devletin tarımsal kalkınmaya önemli destekler verdiğini ifade ederek“ Devletimizin sağladığı hibe programları ile çiftçilerimiz daha modern ekipmanlara sahip oldular. Sektörün içinde bir kuruluş olarak pandemi süreci çiftçimiz için hareketli geçti bunu yakından takip ettik. TKDK Samsun İl Koordinatörlüğüne çiftçilerimize vermiş oldukları desteklerden ötürü teşekkür ederim. Bizlere güvenerek bizleri bu günlere taşıyan tüm çiftçilerimize ayrıca teşekkür ederim” Dedi.

Havzadan 20 milyon lira hibe destekli 134 proje başvurdu