İlkadım Belediyesi işçilerine yüzde 15 zam

TAKİP ET

İlkadım Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası Samsun Şube Başkanlığı arasında imzalanan toplu iş sözleşmesiyle Belediye işçilerine 1 yılı kapsayan ücret ve sosyal haklarına toplamda yüzde 15 oranında zam yapılması kararlaştırıldı.

İLKADIM BELEDİYESİNDE EN YÜKSEK YEVMİYE 219 TL, EN DÜŞÜK YEVMİYE 185,5 TL OLDU
Hizmet-İş Sendikası Samsun Şube Başkanlığı ile İlkadım Belediyesi arasında imzalanan toplu iş sözleşmesiyle Belediye işçilerine 1 yılı kapsayan ücret ve sosyal haklarına toplamda yüzde 15 oranında zam yapılması kararlaştırıldı.
İmza töreninde konuşan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş “Belediyemiz personelinin üyesi bulunduğu Hizmet-İş Sendikası ile yaptığımız sözleşmeyi bugün imza altına aldık. Pandemi süreci başladığından beri ekiplerimiz ile birlikte halkımızın geleceği için gece-gündüz demeden sahadayız. İşte bugün sahada ve kurumumuzda ter döken emekçilerimiz için bir aradayız. Onların ücretlerini ve sosyal haklarını iyileştirmek için sendika yetkilileriyle birlikte uzun mesailer harcadık. İşçinin hakkını teslim etme noktasında tüm imkânlarımızı sonuna kadar zorladık. İşçi kardeşlerimizin yüzlerinin gülmesini sağladığımıza inanıyorum. İmzaladığımız bu sözleşme tüm emekçi kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun. Güle güle harcasınlar. ” dedi.


Yaklaşık 2 aydır süren görüşmelerin hayırlı bir netice ile sonuçlanmasından mutluluk duyduklarını ifade eden Hizmet-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun, “ Önce İnsan Önce Emek düsturuyla görüşmelerini yürüttüğümüz toplu iş sözleşmemizi imzalayarak işçi kardeşlerimizin yüzünü güldürdük. İlkadım Belediyesi çalışanlarımız için yapabileceğimizin en iyisini yapmaya çalıştık. En önemlisi enflasyon karşısında üyelerimizin boynunu eğdirmedik. Bu sebeple sürecin başından beri iyi niyetli bir çaba ortaya koyan değerli Belediye Başkanımıza tüm üyelerimiz adına çok teşekkür ediyorum.  İşçi kardeşlerimiz dün olduğu gibi bugün de İlkadım için gece gündüz demeden fedakârca çalışmaya devam edecekler. İmzaladığımız bu sözleşmemizin emekçi kardeşlerimiz, Sendikamız ve Belediyemiz için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.
Belediye Başkanlık makamında gerçekleşen törende İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Şerif Mırık, Hizmet-İş Sendikası Samsun Şube Başkan Yardımcısı Arif Çelik, İlkadım Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürü Erdoğan Çetin ve işyeri temsilcileri hazır bulundu.
 

İlkadım Belediyesi işçilerine yüzde 15 zam