International Live Events Association'da Metaverse gündemi

TAKİP ET

Dünyanın en önemli etkinlik destinasyonlarından biri olan Istanbul, International Live Events Association'ın (ILEA) yönetim kurulunu ağırladı.

Dünyanın en büyük uluslararası etkinlik derneği ILEA’nın (International Live Events Association) Avrupa lansmanı, Meltem Tepeler ve TUED (Türkiye Uluslararası Etkinlik Derneği) ev sahipliğinde, Amerika, Avusturya, Almanya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Ingiltere’de bulunan yönetim kurulunun katılımı ile Shangri-La Bosphorus İstanbul katkılarıyla Çırağan Palace Kempinski’de gerçekleşti
Dünyanın en önemli etkinlik destinasyonlarından biri olan Istanbul, International Live Events Association’ın (ILEA) yönetim kurulunu ağırladı. İstanbul için önemli bir girişim olan, çok renkli ve hacimli işleri İstanbul’a taşımayı hedefleyen ILEA’nın Avrupa lansmanının etkinlik başkenti olarak Istanbul’un seçilmesi, Türkiye Turizmine katkı sağlamasının yanı sıra, Istanbul’u en önemli etkinlik destinasyonlarından biri olarak konumlandırılmasına da öncülük edecek. 


ILEA’nın Covid-19 pandemisi sonrası ilk uluslararası toplantısı, Meltem Tepeler ve TUED’in ev sahipliğinde, globaldeki yönetim kurulu üyelerinin tam kadro katılması ile birlikte Shangri-La Bosphorus İstanbul katkılarıyla 22 Nisan’da Çırağan Palace Kempinski’de gerçekleşti. ILEA’nın Avrupa yönetim kurulu üyeleri arasında yer alan TUED başkanı Meltem Tepeler, toplantıyı şu sözleriyle değerlendirdi;
Son grup konuşmamızda yaptığımız gibi, sadece canlı etkinlikler değil, Metaverse etkinliklerini de Istanbul’u düşünerek hazırlamak gerekiyor. Meteverse’de de büyük bir Istanbul tanıtımı yapılabilir, büyük bir Türkiye tanıtımı yapılabilir. Bunun için, birlikte toplu çalışmalar yapmak gerekiyor.”
Konuşmacılar arasında yer alan Teknolojide Kadın Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Zehra Öney, Istanbul’u konuşurken teknoloji dokunuşu yaptı ve metaverse ile etkinlik dünyasının öneminden bahsetti. Metaverse pazar büyüklüğü 2021'de yaklaşık 65 milyar dolara ulaştı. Pazarın 2022'de 100 milyar dolardan 2029'a kadar 1.500 milyara çıkacağı tahmin ediliyor. Metaverse herkesin dediği gibi ikinci bir paralel evren değil, aslında bir web 3.0 fırsatı. Şimdi yaşadığımız dünya %75 fiziksel. Ama özellikle pandemi döneminden sonra hepimiz dijital ve mobiliz. Meta alanlarda, hizmetlerinizi ve mallarınızı satın almaya hazırlar. Turizm, etkinlik, düğün sektörü vb. diğer sektörlere bakıldığında bu evrendeki avantajı görerek gerekli adımları atmanın ne kadar önemli olduğuna değindi.
Panelde; Amerika’dan Corinne Kessel (CSEP - Başkanı, ILEA International Yönetim Kurulu Üyesi), Dustin Westling (CSEP - Gelecek Başkan, ILEA International Yönetim Kurulu Üyesi), Gwendolyn McNutt (CSEP - Genel Sekreter, ILEA International Yönetim Kurulu Üyesi), Dana Macaulay (CSEP -Son Dönem Başkanı, ILEA International Yönetim Kurulu Üyesi, Christian Seidenstuecker (Joke Event AG –ILEA Europe Başkanı) Hans Schiever (Next Live- Eğitim Başkan Yardımcısı), Carlo Zoccali (Farnbaraough International- Yönetim Kurulu Üyesi), Erik Kastner (Opus Marketing- Yönetim Kurulu Üyesi), Georgia Ward (Revive Marketing & PR- Yönetim Kurulu Üyesi), Can Arınel (SKAL Int. Istanbul Başkanı), Zehra Öney (Teknolojide Kadın Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı) ve Cantekin Temizer (SITE Türkiye Başkanı) konuşmacılar arasında yer alırken, Belma Satır (Milletvekili) ve Füsun Türken Uysal (TOGEM Yönetim Kurulu Başkanı) davetliler arasındaydı. 

International Live Events Associationda Metaverse gündemi