İşadamlarından serzeniş; KOSGEB desteklerinden daha fazla KOBİ yararlanmalı

TAKİP ET

Kısa adı ASKON olan Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Samsun Şube yönetimi KOSGEB Samsun İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Ziyarette KOSGEB’in faaliyetleri hakkında bilgi Alan ASKON Samsun Şube Başkanı Furkan Okudan, yeni gelişen konomik şartlar karşısında firmaların daha etkili kaynak yönetimi ve yeni kaynak arayışı yapmasının önemine değinerek, Bu çerçevede KOSGEB gibi kurumların önemi dikkat çekiyor. ASKON olarak üye firmalarımıza devlet desteklerinden azami ölçüde faydalanmaları için bu tür ziyaretlerin ve beraberliklerin önemli olduğuna inanıyoruz.
Sürekli yaptığımız gibi 2017 yılında da KOSGEB ile ortak eğitim ve faaliyetler yapmak istiyoruz. Bu kapsamda sayın müdürümüzü ziyaret ederek bu birlikteliğin üye firmalarımızın işlem hacmine katkılarının piyasa şartlarına bağlı olarak yansımasını bekliyoruz” diye konuştu.
KOSGEB Samsun İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu ise, KOSGEB’in ve devletin yardım ve destek sisteminde yaptığı değişiklerle, hibe dağılımının tabana yayıldığını ve böylece hibe desteklerinden daha fazla KOBİ’nin yararlanabilmesinin önünün açıldığına dikkat çekerek, “Özellikle başvuru süreçlerinde yapılan değişiklikler ile firmaların süreçleri ve destekleri takip etmeleri kolaylaştırılmış durumdadır. ASKON gibi sivil toplum kuruluşlarının KOSGEB hibe fonlarıyla yakından ilgilenmesi bizi memnun etmektedir. 
Son dönemde destekbaşvurularını  iki ana  grupta değerlendiriyoruz. Genel destekler ve proje bazlı destekler olarak KOSGEB olarak Girişimcilik desteği, Genel destek programları, İşbirliği Güç birliği, AR-GE projeleri, Tematik projeler gibi birçok destek kalemimiz mevcut. Bu kapsamda ASKON firmalarının ihtiyaçlarını belirleyerek başvuru takvimine göre başvurularını yaparak daha aktif bir ekonomik sürecin içine girmiş olur” dedi.          
ASKON Samsun Şube Başkanı Furkan okudan KOSGEB Samsun İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu’nu, 12 Ocak 2017 tarihinde gerçekleştirecekleri yemekli toplantıya da davet etti. 

Ahmet Dursunoğlu