İstihdamı Artırılma Çalıştayı Samsun'da yapıldı

TAKİP ET

'TR83 Bölgesinde Endüstriyel Tasarım Alanında Genç İstihdamının Artırılması Projesi' konulu Çalıştay Samsun'da yapıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapın Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mevlüt Özen yaptığı konuşmasında, “TR83 Bölgesinde Endüstriyel Tasarım Alanında Genç İstihdamının Arttırılması Projesi kapsamında proje sahibi olarak yer alan OKA, Samsun OSB, Merzifon OSB ve Çorum OSB olmak üzere 3 proje ortağı ile birlikte projeyi yürütmektedir. 2017 yılı haziran ayına kadar devam edecek projenin faaliyetleri ile TR83 Bölgesi’nde (Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illeri) endüstriyel tasarım alanında kalifiye ara eleman yetiştirmek yoluyla genç istihdamının artırılmasını sağlayarak genç işsizlik oranının azaltılması hedeflenmektedir.

Proje kapsamında TR83 Bölgesi’nde endüstriyel tasarım alanında 15-29 yaş arası en az Meslek Lisesi mezunu 60 genç illerimizde öne çıkan sektörlere yönelik endüstriyel tasarım alanında mesleki eğitim vererek gençlerin istihdam edilebilirliğinin arttırılması amacı ile Samsun’da 15 adet kursiyer seçilerek Endüstriyel Tasarım Mesleki ve Genel Beceri eğitimleri verilmekle beraber Amasya, Çorum ve Tokat illerinde de aynı eğitimler verilmeye devam edilecektir.”dedi.
 
        Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mevlüt Özen yaptığı konuşmasının ardından Endüstriyel Tasarım kavramı, sanayi için önemi ve Türkiye’de mevcut durumu hakkında TOBB Üniversitesi 'nden Yrd. Doç. Dr. Bülben Yazıcı, Saha çalışması, Yöntem ve Bulgular hakkında da Oğuzhan Akyıldırım birer sunum yaptı.
 
        ‘TR83 Bölgesinde Endüstriyel Tasarım Alanında Genç İstihdamının Artırılması Projesi’ konulu çalıştaya Samsun, Amasya, Tokat, Çorum illerinin ilgili kurum müdürleri, sektör temsilcileri ve davetliler katıldı.

OKA