Karaaslandan Çarşamba Havalimanı açıklaması!

TAKİP ET

Samsun Çarşamba Havalimanı 'bakım' nedeniyle gelecek yıl kapatılıyor.

Karadeniz'in en büyük havalimanı olan Samsun Çarşamba Havalimanı 'bakım' nedeniyle gelecek yıl kapatılıyor. 

1 Mart-30 Mayıs 2017 tarihleri arasında yapılması planlanan kapatma işleminin turizm sezonu öncesine denk getirilmemesine çalışılacak. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, 'Bu bakım mutlaka gerekli. Tarih konusunda da hassas davranıyoruz' dedi.

Karadeniz'in turizm gelirlerinin artırılmasına ve daha fazla sayıda turist gelmesine yönelik çalışmalar sürerken, Çarşamba Uluslararası Havalimanı'nın önümüzdeki yıl 'pistteki bakım' çalışmaları gerekçesiyle kapatılacak. Başlangıçta 1 Mart-30 Mayıs tarihleri arasında planlanan bakım çalışmasının, yolcu yoğunluğunun en fazla olduğu sezon öncesine denk gelmemesi ve 3 aylık sürenin en aza indirilmesi yönünde görüşmeler yapılıyor.


EN DOĞRU TARİH BELİRLENMELİ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, bakanlığın havaalanındaki bakım ve onarımı için 3 aylık bir kapatma yapmasının doğru olduğunu ancak hangi tarihte kapatılacağı konusunda kesin bir kararın olmadığını söyledi. Havalimanı pistindeki onarımın yolcu güvenliği için gerekli olduğunu dile getiren Çiğdem Karaaslan, “Sezon dediğimiz dönem öncesine gelmemesi ve 2017 yılında yapılacak Paralimpik Olimpiyatları etkilememesi üzerinde durduğumuz en önemli konu. Bu kapatmanın en doğru tarihte olması konusunda hassasiyet gösterdiğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Ancak bu pistin yapılması konusunda da hassasız. Bu çalışmanın mutlaka yapılması elzem. Ayrıca 3 ay gibi bir kapatma değil de birkaç ay içinde çözülmesi için gereken çalışmayı yapıyoruz. Havalimanındaki bakım için Samsun’u en az etkileyecek zamanı görüşmeyi sürdürüyoruz” diye konuştu.


TRABZON HAVAALANI KAPATILMAMIŞTI
Bu arada 2 yıl önce Trabzon Havaalanı'nın da yine bakım nedeniyle üç aylığına kapatılması gündeme gelmiş, kamuoyundan gelen tepkiler üzerine Ulaştırma Bakanlığı, bu kararından geri adım atmıştı. 

Kaynak: Gazete Gerçek