KARGİF Başkanı Levent Özden önemli açıklamalarda bulundu!

TAKİP ET

Karadeniz Genç İş Adamları Federasyonu (KARGİF) Başkanı Levent Özden, 'Sicil affını yerinde ve zamanında bir karar olarak düşünüyoruz. Umudumuz bir an önce yürülüğe girmesi. Dört gözle bekliyoruz' dedi

Karadeniz Genç İş Adamları Federasyonu (KARGİF) Başkanı Levent Özden, Haberaks TV ekranlarında yayınlanan Burcu Düzgün Çoban'ın sunduğu Haberin Sesi programına katılarak taslak halinde olan sicil affı konusunda önemli açıklamalarda bulundu.
Sicil affı konusunun yeniden gündeme gelmesinin umut verici olduğunu ifade eden Özden, "KOBİ'lerimizi, esnaf ve sanatkarlarımızı ilgilendiren sicil affı sayesinde kara listeden çıkacaklar. Sıfır faizli kredi çekebilecek ve belki işsizlik fonundan da yararlanabilir hale gelecek. Başbakanımızın yaptığı açıklamayı teyit eder cinsten Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi'nin yaptığı açıklamalar önümüzdeki günlerde meclise sicil affıyla ilgili yasanın sunulacağını kısa sürede de yürürlüğe gireceğini umut ediyoruz" dedi.
PİYASA CANLANIR
Özden açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Bu yasanın çıkması halinde yaklaşık 2,3 milyon esnaf faydalanacak. Sicil affı sayesinde esnaf ve KOBİ'ler rahat nefes alacak. Piyasalara ciddi bir hareket gelecek. Yeniden güven ortamı sağlanacak ve iş hayatındaki bu canlanma herkese mutluluk bereket verecek. Terör olayları, siyasi gündem, ekonomik gelişmeler ekonomik bir durgunluğa sebep oldu. Bu durgunluğun geçiçi olduğunu düşünüyorum. Bu afla birlikte durgunluk ivme kazanacak. Bu zamana kadar düzgün ticaret yapmış esnafımız bile bu zor dönemde sıkıntı yaşar haline geldirler.Geçici süreli sorunlar zamanla çözülse bile bankaların kara listesine giren sicili bozuk olan esnafa karşı takıldığı tavır esnafımıza finansmana ulaşma noktasında ciddi sıkıntılar yaşatıyor. Esnafın asıl ihtiyacı olan böyle zor dönemlerde finansmana ulaşmaktır. Bu sicil affı sayesinde bu durumda ortadan kalkı olacak. Esnafın finansmana ulaşması sağlanırsa bundan çiftçilerimiz, işçilerimiz de faydalanır. Kısacası bütün ülkemiz kazanır. Esnafa verilecek bugünkü destek yarın daha büyük ve sürdürülebilir ekonomi anlamında geri dönüşümü olacaktır. Sicil affını yerinde ve zamanında bir karar olarak düşünüyoruz. Umudumuz bir an önce yürülüğe girmesi. Dört gözle bekliyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Gazetesi

http://www.habergazetesi.com.tr/haber/353624/sicil-affini-dort-gozle-bekliyoruz

Levent Özden