Kavak'ın 47 yıllık ulusal markası AKKİSAN KİREÇ

TAKİP ET

Kavak'ın ulusal markası Akkisan Kireç, yapılan yatırımlarla büyümeye ve değerine değer katmaya devam ediyor. Akkisan Kireç Yönetim Kurulu Üyesi Onur Bakır, ''Kavak'ın yerel firması olarak yurdumuzun genelinde hizmet vermekten gurur duyuyoruz'' dedi.

Samsun’un Kavak İlçesi’nde 1972 yılında Ali Bakır ve Bekir Bakır tarafından kurulan Akkisan Kireç Sanayi, Kavak'ın gururu olarak ülke geneline hizmet veriyor. 47 yıllık aile şirketi olan Akkisan Kireç Sanayi, 3. kuşak Onur Bakır ile yoluna emin adımlarla devam ediyor.

Akkisan Kireç Yönetim Kurulu Üyesi Onur Bakır, samsunvehaber'e Akkisan Kireç'i anlattı.

Öncelikle kendisini tanıtan Onur Bakır, ''Akkisan Kireç'in 3. kuşağı olarak 1989 yılında Kavak'ta doğdum. İlk orta ve lise öğrenimi Samsun’da tamamladım. Okuduğum dönemlerde boş zamanlarımı fabrikada geçirirdim. 2009 yılında vatani görevimi yaptıktan sonra, yönetim kurulu üyesi olarak firmamızda göreve başladım. Evli ve iki çocuk babasıyım'' dedi.

3 SEKTÖRDE HİZMET

Akkisan Kireç'in kuruluş hikayesini anlatan Onur Bakır, ''Şirketimiz, 1972 yılında Ali Bakır ve Bekir Bakır tarafından kireç ocağı işletmeciliği olarak ‘Bakır Kireç Ocakları’ adı altında kurulmuştur. 1989 yılında yatırım kararı alan büyüklerimiz, ilave söndürme ve paketleme tesisi kurmuş ve şirketimiz, ‘Akkisan Kireç Sanayi’ adını almıştır. 1992 yılında bir yatırım kararı daha alınarak, konkasör tesisini kurulmuş ve asfalt malzemeleri de üretilmeye başlanmıştır. Taşocağımızda, asfalt ve yol yapımında kullanılan asfalt agregası ve temel malzemesi üretimi ile inşaatlarda kullanılan sıva kumu, çakıl, şap kumu üretilmektedir. Firmamız 1996 yılında şirketleşme kararı almış ve ticaret limitet şirket olmuştur. 3. iş kolu olarak kalsit tesisi kurduk. Seramik yapıştırıcısı, tamir harçları gibi yapı kimyasalları üreten firmalara, gibi mikronize malzeme olarak bilinen kalsit ham maddesi tedarik ediyoruz. Akkisan Kireç 12 yıldır da sektörümüzle yakından ilgili olan inşaat sektöründe de bölge halkına hizmet vermekte'' dedi.

KAVAK’IN YEREL FİRMASI OLARAK GURURLUYUZ

Kavak’ın yerel firması olmaktan gurur duyduklarını kaydeden Bakır, “Akkisan Kireç olarak, Kavak’ta bulunan fabrikamızda 75 kişi istihdam edilmekte. Bunu çok önemsiyoruz. 

Bu hem ilçe, hem şehir, hem de ülke ekonomisi adına önemli bir konu. Öte yandan bugün Türkiye genelinde 200 bayimizle geniş bir hizmet ağına sahibiz. Kavak’ın yerel firması olarak yurdumuzun genelinde hizmet vermekten gurur duyuyoruz'' dedi.

KİRECİ ÜÇ SINIFA AYIRIYORUZ

Ana iş kolları olan kireç hakkında bilgi veren Onur Bakır, ''Kireci, inşaat kireci, sanayi kireci ve tarım kireci olarak 3 sınıfa ayırıyoruz. İnşaat kireci dediğimiz kireç, söndürülmemiş kalker kirecinin su ile muamelesi sonucu söndürülmesi ve kurutularak toz haline getirilmesi neticesinde elde edilen inşaat ve yapı malzemeleri endüstrisinde kullanılan sıva da dayanıklılığı artıran ve çatlak oluşumunu engelleyen üstün vasıflı sıva ve dolgunun vazgeçilmezi kraft ve bez ambalajlarda üretilen sıva kirecidir. Sanayi kireci dediğimiz kireç, alçı sanayisinde, altın, bakır, gümüş maden ocaklarında maden ayrıştırmada, su arıtma tesislerinde, demir-çelik işletmelerinde kullanılan kireçtir. Tarım kireci dediğimiz kireç ise tarımda toprakta PH düzenleyici olarak kalsiyum ve magnezyum eksikliğini giderici olarak kullanılan kireçtir''

TEKNOLOJİK YATIRIM

Son yıllarda teknolojinin hızla geliştiğini ve insan gücüne olan ihtiyacın azaldığını belirten Bakır, ''Eskiden kireç paketleme ve yükleme işi insan gücü ile yapılırdı. Gelişen teknoloji ile bu işler artık robotlarla ve makinalarla yapılmakta. Biz de fabrikamızda ciddi yatırımlar yaptık ve bu yatırımların ciddi faydalarını gördük. İş hızımız arttı ancak çalışan sayımızı da farklı alanlarda değerlendirerek koruduk. Öte yandan yine çevre dostu firmamızda son teknolojiyi kullanarak kireç fırınlarımızın baca gazı ölçümü yapıyoruz. Online olarak 7/24 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na anlık veri gönderiyor ve bunu da ayrıca çok önemsiyoruz'' dedi.

BAYRAĞI DAHA DA İLERİ TAŞIYACAĞIZ

Güçlü referanslarla çalıştıklarını sözlerine ekleyen Bakır, “Yaptığımız her işi en iyi şekilde yapmak, markamızı daha iyi yerlere getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bir aile firması olarak, şirketimizi kuşaklar boyunca işletebilmek, bayrağı her zaman daha da ileriye taşıyabilmek en büyük hedefimiz” dedi.

ERDOĞAN'A İNANIYORUZ

Kavaklı olarak Kavak'la ilgili her konuya duyarlı olduklarını belirten Onur Bakır, ''Kavakla ilgili her konuda üzerimize düşen ne varsa bugüne kadar ailecek yaptık. Olunması gereken yerde olduk. Bu anlamda hayatın bir parçası olan siyasete de ilgim var. Aile olarak biz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve onun davasına sonuna kadar inanıyoruz. Aktif olarak siyasetin içinde yer almasak da, gönüllü olarak her zaman AK Parti davasına destek verdik. Geçen dönem AK Parti Kavak İlçe Başkanlığı’na adımız gündeme gelmiş, parti genel merkezimizin kararıyla mevcut başkanımıza görev verilmişti. Bizim için önemli olan AK Parti'dir. Bize görev verilse de verilmese de, her zaman partimiz için çalışmaya ve elimizi taşın altına koymaya hazırız. Partimizin yanında olmaya ve de Recep Tayyip Erdoğan'ın yolunda yürümeye devam edeceğiz'' diye konuştu.

Onur Bakır