Metro Holding'ten Gürcistan'a dev yatırım

TAKİP ET

Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk, Gürcistan Başbakanı Garibashvili, Acarya Özerk Cumhuriyeti Başbakanı Khabadze ve Gürcistan Çevre-Şehircilik Bakanı ile Tiflis'te Başbakanlık Konutunda biraraya geldi.

Samsunlu İşadamı Galip Öztürk ve Gürcü Siyasetçiler, Metro Holding ile Öztürk’ün Avrasya Georgia adıyla kurduğu şirketlerinin, Gürcistan’da devam eden ve yapmayı planladığı yatırımlarına ilişkin karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.

Yine aynı toplantıda Gürcistan Başbakanı Garibashvili, Öztürk’e “Sosyal Yardımlaşma Fonuna” yapmış olduğu yardımların belgesini teslim etti.

Bilindiği üzere ülkemizde de eğitim ve sosyal gelişim alanlarında bağışlara imza atan Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk, Gürcistan’da da hasta ve bakıma muhtaç çocuklara destek olmak amacıyla Avrasya Georgia olarak, Gürcistan Başbakanı tarafından kurulmuş olan “Sosyal Yardımlaşma Fonuna” 500 bin Lari (285 Bin Dolar) bağışta bulunmuştu.

Konuyla ilgili bir mesaj yayınlayan Öztürk şöyle dedi: “Bildiğiniz gibi ülkemizde yaptığımız yatırımlardan elde ettiğim gelirin bir bölümünü eğitim ve sosyal yardımlaşmaya ayıran bir kardeşiniz olarak, Batum’da temelini attığımız Alışveriş Merkezi, Rezidans ve 5 Yıldızlı Otel Projemizin hayata geçmesinden hemen önce, geleneğimizi bozmayıp, Batum’da da bir yardım kuruluşuna destek olmak istedim.

Bu amaçla, Sayın

Gürcistan Başbakanı tarafından, özellikle hasta ve bakıma muhtaç çocuklara destek olmak amacıyla kurulmuş olan “Sosyal Yardımlaşma Fonuna”, Avrasya Georgıa olarak 500 bin lari (yaklaşık 285 bin $) bağışlama kararı aldım. Yaptığımız bağışa ilişkin belgemızı Gürcıstan Başbakan’ından teslim aldık. Hem projemİz, hem de yaptığımız bağış, iki ülke için de hayırlara vesile olsun inşallah.”

Metro Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk