Milletvekili Köktaş: Hem çiftçimiz hem ülkemiz kazanacak

TAKİP ET

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, "Sözleşmeli tarım modeli ile hem çiftçimiz hem ülkemiz kazanacak. Her zaman çiftçimizin yanındayız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Ekilmemiş tek karış toprak kalmayacak üretim devam edecek" talimatıyla sözleşmeli tarım kapsamında yaptığı çalışmalara hız kazandıran Türkiye Şeker Fabrikaları (TÜRKŞEKER) tarafından Çarşamba Şeker Fabrikası'nda "Sözleşmeli Tarım" tanıtım toplantısı düzenlendi. 
Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ (TÜRKŞEKER) Genel Müdürü Mücahit Alkan tarafından tanıtımı yapılan, "sözleşmeli üretim modeline" ilişkin değerlendirmede bulunan AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, "Çarşamba bölgesinde evi olan, burada okumuş, büyümüş biri olarak böyle bir toplantıya ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şeker fabrikasının tekrar üretime geçmesi, münavebeli ürün ekiminin bu noktaya taşınmasında emeği olan Türkşeker Genel Müdürü'ne ve yönetim kadrolarına teşekkür ediyorum. 


Bu alanı kendilerine açan, yerli ve milli anlayış ile hareket eden ve bu noktayı her fırsatta dile getiren, ekonomik olarak destekleyen Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak beye çok teşekkür ediyorum. 
Bugün Tarihe bir güne daha tanıklık ediyoruz. Hamdolsun, zincirler kırıldı. İbadete açılan Ayasofya Camiinde ilk cuma namazı kılındı. Bu anlamda ülkemizin önünü açarak bölgesinde ve dünya da söz sahibi haline getiren, gece gündüz demeden ülkesi ve milleti için çalışan liderimiz, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'a sonsuz teşekkürler ediyorum.

Çarşamba Şeker Fabrikası bizim için çok önemliydi, yaşanan süreç sonrası gelinen nokta bizi çok mutlu etti. Bugün tekrar hayata döndü ve Çarşamba ve Bafra ovamızın gelecek yıllarını planlamaya vesile oldu. 
Tarımın önemini pandemi döneminde bir kez daha gördük. Bu süreçte bir çok ülkede sıkıntı çekerken, köklü sağlam temeller üzerinde olan tarımımızın vesilesiyle Allah'a çok şükür sıkıntısız bir süreç yaşadık.
Bu anlamda çiftçimize olan desteklerimiz artarak devam ediyor. çiftçimize pancardan sonra ekeceği ürünün tohum, gübre ve nakit avansını Türkşeker ödeyecek. Sözleşmeli üretim yapan çiftçilere alım garantisi de verilecek. Pancar dışı ürünlerde de sözleşmeli üretim ile çiftçimizin yanındayız. Böylelikle çiftçimizin krediye muhtaç olmadan, herhangi bir borca, faize veya kefile ihtiyaç duymadan üretim yapması sağlanacak. Piyasa koşulları dikkate alınarak çiftçimize her zaman olduğu gibi en iyi fiyat verilecek. 95 yıldır şeker pancarı alımında olduğu gibi çiftçimizin diğer ürünlerinin alımında da Türkşeker güvencesi altında olacaktır. 


Öte yandan soya ürününü de geniş kapsamda Samsun da üretimini sağlayıp, çiftçimize  katkı verip dövizin ülkemizden dışarı çıkmasının da önünü kesmiş olacağız. 
Burada ki amacımız dışa bağımlılıktan kurtulmaktır. Bu model çiftçimize büyük katkılar sağlayacaktır. Hem çiftçimiz hem ülkemiz kazanacak. Her zaman çiftçimizin yanındayız. Toplantımızın bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" diyerek sözlerine son verdi. 


Çarşamba Şeker Fabrikası'da düzenlenen toplantıya, Samsun Valisi Zülkif Dağlı, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Çarşamba Kaymakamı Şükrü Yıldırım, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürü Mücahit Alkan, Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanları, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Zıraat Odası İl ve İlçe Başkanları ilgili kurum ve kuruluşlarının yetkilileri katıldı.

fuat köktaş