MMO Samsun'dan 'Isıtma Sistemleri' semineri

TAKİP ET

MMO Samsun Şubesi, üyelerine yönelik 'eğitim' seminerlerine ara vermeden devam ederken Oda Başkanı Kadir Gürkan, "Enerji kaynaklarının kullanımında maliyeti düşünmek ve sürdürülebilir odaklı olmak zorundayız" dedi

Makina Mühendisleri Odası(MMO) Samsun Şubesi'nin üyelerine yönelik seminerleri devam ediyor. Son olarak 'Pompa Uygulamaları ve Isıtma Sistemleri' konulu bir seminer düzenleyen MMO'da Başkan Kadir Gürkan, 'Enerji Kullanımı'nda tasarrufun önemine dikkat çekti.

TESİSAT MÜHENDİSLERİ İLE İŞ BİRLİĞİ
MMO Samsun Şubesi ve Türk Tesisat Mühendisleri Derneği(TTMD) Samsun Temsilciliği ortaklığında şube üyelerine yönelik 'Pompa Uygulamaları ve Isıtma Sistemleri' semineri düzenlendi.  Seminerde açılış konuşması yapan TTMD Samsun Temsilciği Üyesi Bora Demir, "Dernek olarak MMO Samsun Şubesi'nde siz değerli katılımcılara yönelik düzenlediğimiz seminerlerimize burada bir yenisini daha ekledik. Makine Yüksek Mühendisi Cüneyt Deniz Küheylan’ın değerli bilgilerini aktaracağı seminerimizin verimli geçmesini dilerim" dedi.

KADİR GÜRKAN: TTMD KARDEŞ KURULUŞ
MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Gürkan da yaptığı konuşmada, TTMD ile birlikte birçok önemli çalışmaya imza attıklarını belirtti. TTMD'nin, meslek disiplinlerinde 'ihtisaslaşmış bir sivil toplum örgütü' olduğunu vurgulayan Kadir Gürkan, "Bu değerli derneğimiz aynı zamanda Oda’mızın da kardeş kuruluşudur.  Meslek disiplinimize giren her türlü etkinliği birlikte yapmaya bundan sonra da hazırız” diye konuştu.

'SÜRDÜRÜLEBİLİR ODAKLI' ENERJİ
Enerjinin çok kıymetli olduğuna dikkat çeken Kadir Gürkan, "Biz makine mühendisleri, yaptığımız mekanik tesisat tasarımlarında, pompa seçimlerinde, kullanılan radyatörlerde, iklimlendirmede enerji maliyeti düşürmek ve enerji konusunda 'sürdürülebilir odaklı' olmak zorundayız. Çünkü enerji kaynakları hem yaşadığımız kent, hem bölgemiz, hem ülkemiz, hatta dünyamız için çok önemli. Seminerimizin verimli geçmesini diliyorum" dedi.

SEMİNERLER İVME KAZANACAK
Seminer ile ilgili konuşan TTMD Samsun İl Temsilcisi Cem GÜREL, “TTMD olarak meslektaşlarımızı bilgilendirmemizde bizlere her türlü desteği sağlayan MMO Samsun Şubemize teşekkür ettiğini, seminerlerin ivme kazanarak devam edeceğini” ifade etti.

Konuşmaların ardından Makine Yüksek Mühendisi Cüneyt Deniz Küheylan, 'Pompa Uygulamaları ve Isıtma Sistemleri' ana başlığı altında, 'Isıtma sistemi hava+su, bölgesel ısıtma, kazanlar, şönt pompa, duvar tipi yoğuşmalı ısıtma kazanı, sistem ve su sıcaklığı' konularında üyelere detaylı bilgiler sundu.

Seminerin ardından TTMD Samsun Temsilcisi Cem Gürel, Cüneyt Deniz Küheylan’a vermiş olduğu değerli bilgilere 'Belge' sunarak teşekkür etti.