MOBİGEN Projesi nitelikli eleman yetiştirecek

TAKİP ET

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği'nce finanse edilen, Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) başvuru sahibi olduğu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Daire Başkanlığı, Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) mali yardımı ile Yatırım Sektörlerinde Genç İstihdamının Desteklenmesi Programı kapsamında desteklenen MOBİGEN'in (Mobilya Sektöründe Genç İstihdamının Arttırılması Projesi) 'Proje Kapanış Toplantısı' ve 'Tasarım Yarışması' gerçekleştirildi.

OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki (AKM) programa; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Hüsnü Demirsoy, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Necmi Alıç, akademisyenler, sektör temsilcileri, kursiyerler ve öğrenciler katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşundan sonra açılış konuşmasında söz alan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran istihdam kavramının önemine değinerek,“Bir yanda çalıştıracak eleman bulamayan bir sektör varken öbür yanda iş bulamayan gençlerimiz var. Bunun temel sebebi aslında sanayi sektörünün aradığı belli nitelik ya da vasıflara sahip olmayan gençlerin olması. İşte MOBİGEN projesi de farklı disiplinlerden gelmiş gençlerimizi eğiterek ve bahsettiğim vasıf ve niteliklerle donatarak istihdamlarını kolaylaştırmayı hedefliyor.” dedi.

Toplamda farklı bölümlerden mezun 20 genç kursiyerin eğitim aldığı MOBİGEN’in proje ekibi; Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinden proje koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Sema Arıman ile Yrd. Doç. Dr. Aydemir Güralp Ural; Mühendislik Fakültesinden Yrd. Doç. Dr. İsmail İşeri ve Sivil Havacılık Yüksekokulundan Yrd. Doç. Dr. Hatice Muti’den oluşuyor.
Konuşmaların ve sunumun ardından verilen kokteylden sonra tasarım yarışmasında dereceye giren kursiyerlere ödülleri verildi. Yarışmada Müge Bal birinci, Sefa Dündar ikinci, Davut Gül ise üçüncü oldu.

MOBİGEN