MÜSİAD Almanya Karlsruhe şubesini açtı

TAKİP ET

Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD), Almanya'daki 11'inci şubesini Karlsruhe'da açtı. Lyon'dan Johannesburg'a, Pekin'den Washington'a, Brüksel'den Tokyo'ya kadar dünyanın dört bir yanına uzanan geniş bir ticaret ağı bulunan MÜSİAD'ın yurt dışındaki şube sayısı 27, irtibat noktası ise 170 oldu.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası yapacağı etkinliklere hız kesmeden devam eden MÜSİAD, 27’inci yurt dışı şube açılışını, MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Selim Sar’ ın da katılım sağladığı programda Almanya Karlsruhe’da gerçekleştirdi. 11 bini aşkın üye, 50 bin üye işletme, yurtiçinde 86, yurt dışında 65 farklı ülkede 170 irtibat noktasıyla geniş bir ticaret ağı bulunan MÜSİAD, dünya çapında da ülke ekonomisini başarıyla temsil etmeye devam ediyor.

Dünyanın her yerinden dürüstçe ticaret yapmak isteyen işadamlarını buluşturan MÜSİAD, yurt dışı şube açılışlarına Makedonya, Avustralya, Tokyo, Amsterdam, Azerbaycan, Tiflis, Pakistan, Strasbourg, İngiltere, Kazakistan ve Belçika ile devam edecek.
MÜSİAD Karlsruhe şube açılışında konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, “İlk yurt dışı şubemizi de 1993 yılında, yine Almanya’da açmıştık. Bugün Karlsruhe şubemiz ile Almanya’daki 11’inci şubemizi açıyoruz. Hem Türkiye ve Almanya arasındaki tarihsel ve ekonomik ilişkiler, hem de bugün sayıları 3 milyonu geçen Almanya’daki Türk kardeşlerimiz nedeniyle bir ayağımız hep Almanya’daydı. Fakat Almanya’da ilk yurt dışı şubemizi açtıktan sonraki 23 yıl boyunca da durmadık. Lyon’dan Johannesburg’a, Pekin’den Washington’a, Brüksel’den Tokyo’ya kadar dünyanın dört bir yanına uzanan geniş bir ticaret ağı ördük. Üretmeye ve büyümeye devam ediyoruz” dedi.

Türk iş dünyasının en etkin ve yaygın STK’larından biri olmaya devam eden MÜSİAD’ın Karlsruhe şubesinin açılışı 29 Eylül 2016 tarihinde düzenlenen bir törenle gerçekleştirildi. Açılış törenine MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Alipınar Topdaş, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Ümit Kiler, Karlsruhe Başkonsolosu R.Cem Örnekol ve Stuttgart Başkonsolosu Ahmet Akıntı,  MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Selim Sar, MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, MÜSİAD Karlsruhe Şube Başkanı Burhan Sağlam ile Almanya ve Türkiye’den birçok iş adamı katıldı.

“MÜSİAD’ı Buluşma Noktası Yapıyoruz”
26 yıl önce, dünyaya başka bir ekonomik hikâyenin mümkün olduğunu söyleyerek yola çıktıklarını ifade eden MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, “Türkiye’nin en yaygın teşkilatlanan sivil toplum kuruluşuyuz. Büyük bir aileyiz. Her ferdimizle ülkemizin büyümesi ve kalkınması için çalışıyoruz. “Gelecekle iş yapmak” kavramı üzerinde duruyoruz; MÜSİAD’ı, gelecekle ve gelecekte iş yapmayı önceleyen iş adamları için buluşma noktası yapıyoruz” diye konuştu.
Türkiye’nin 15 Temmuz’da büyük bir tehlike atlattığını belirten Olpak, ikinci çeyrekte yüzde 3,1’lik büyümeyi kaydeden Türkiye’nin, jeopolitik krizlerin yaşandığı bir bölgede, içeride ve dışarıda terör örgütleriyle savaştığını dile getirdi. Aynı zamanda uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in, ülkemizin kredi notunu düşürmesinin ekonomik değil, siyasi bir karar olduğunu açıklayan Olpak şunları söyledi:
“Ülkemiz, hedefleri yolunda ilerlemeye devam edecek. MÜSİAD olarak, cesaretle başladığımız bu yürüyüşü kararlıkla sürdüreceğiz. Hiçbir projemizi iptal etmeyeceğiz. Aksine, daha fazla proje üretecek, daha fazla iş yapacağız. Yurt dışı ve yurt içi şube açılışlarımıza devam ediyoruz. Bu yıl dünyanın her yerinden işadamlarını, bürokratları ve temsilcileri bir araya getiren uluslararası ticaret fuarımız MÜSİAD EXPO’nun 16.sını ve IBF Uluslararası İş Forumu’nun 20.sini 9-12 Kasım 2016 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştireceğiz. Yine aynı tarihlerde High Tech Port MÜSİAD projesinin 3.sü de 16. MÜSİAD EXPO kapsamında CNR Fuar Merkezi'nde yer alacak.” 

“Almanya ile ticaret hacmimiz 35 milyar dolar”
En önde gelen ticaret ortağımız Almanya’nın ihracatta 1’inci ithalatta ise 2’inci sırada yer aldığını söyleyen Olpak, “35 milyar dolarlık ticaret hacmimiz var. 2016’nın ilk yarısında da ticaretimiz artmaya devam etti. Almanya’ya ihracatımız önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7,7 artarak 7 milyar dolara yükseldi. Yine bu dönemde ithalatımız yüzde 5,4 artarak 10,9 milyar dolar oldu. Buradaki gurbetçilerimiz de, 100 bini aşkın işletmede 50 milyar Euro’dan fazla ciro üretiyor. Bu kadar sıkı ilişkileri bulunan ülkelerin, bu ilişkilerin getirdiği potansiyeli israf etmemesi, tam aksine daha fazla geliştirmesi gerekir” dedi.