MÜSİAD Avustralya Melbourne'de şube açılışı gerçekleştirdi

TAKİP ET

Eylül ayından bu yana Johannesburg MÜSİAD, Karlsruhe MÜSİAD, Makedonya MÜSİAD şubelerinin açılışını gerçekleştiren Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Avustralya Melbourne'de gerçekleştirdiği şube açılışı ile geniş ağına bir yenisini daha ekledi.

Açılış konuşmasında MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, “Avustralya ile ticaret hacmimiz 2015 yılı itibariyle 1 milyar doları aştı. Ama bu hiç de yeterli bir rakam değil. Biz MÜSİAD olarak alışverişi, yatırımları daha da geliştirmek üzere buradayız. Melbourne şubemiz, inşallah bu niyetimizin, ümidimizin ve gayretimizin şubesi olacak” dedi.

Melbourne MÜSİAD açılış programında konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, “Dünyanın dört bir yanına uzanan yurtdışı teşkilatımızla mesafelerin uzaklığını ortadan kaldıran bir yakınlık haritası çizmeye çalışıyoruz. Bugüne kadar dünya haritasını ilmik ilmik dokuduk, bundan sonra da dokumaya devam edeceğiz. Mesafe bizler için önemli değil. Çünkü irtibatın gönülde başladığını biliyoruz. ‘Gelecekle iş yapmak’ kavramı üzerinde durarak sürdürdüğümüz çalışmalarımızla, MÜSİAD’ı gelecekle ve gelecekte iş yapmayı önceleyen iş adamları için buluşma noktası yapıyoruz” dedi.
Avustralya kanunlarına göre kurulmuş bir Avustralya İşadamları Derneği olan Avustralya MÜSİAD'ın öncelikli amacının Avustralya iş dünyasına faydalı olmak olduğunu söyleyen Olpak, “Avustralya MÜSİAD’ın sadece Türk kökenli işadamlarıyla bağlantılı ve sınırlı kalmadan faaliyetlerini sürdürmesini çok önemsiyoruz. Bununla birlikte, tüm dünyaya yayılmış MÜSİAD networkünü kullanarak, MÜSİAD vizyonu çerçevesinde ve MÜSİAD ailesinin tüm bağlantılarıyla birlikte hareket etmesi ve iş dünyasına bu yolla katkı sağlamasını bekliyoruz” diye konuştu.

“Avustralya ile ticaret hacmi 1 milyar doları aştı, ama yetmez”
Çanakkale Savaşı’nın 100. Yılı Anma Törenleri kapsamında geçen senenin Avustralya’da Türk yılı, Türkiye’de ise Avustralya yılı ilan edildiğini hatırlatan Olpak, “Bu vesileyle gerçekleştirilen üst düzey ziyaretler iki ülke arasındaki ilişkileri hızlandırmıştı. Ekonomik bakımdan da ilişkilerimiz her geçen gün gelişiyor. Avustralya ile ticaret hacmimiz 2015 yılı itibariyle 1 milyar doları aştı. Ama bu hiç de yeterli bir rakam değil. Biz MÜSİAD olarak alışverişi, yatırımları daha da geliştirmek üzere buradayız. Melbourne şubemiz, inşallah bu niyetimizin, ümidimizin ve gayretimizin şubesi olacak” dedi.

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak