MÜSİAD Karz-ı Hasen 1. Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti

TAKİP ET

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) 'Karz-ı Hasen 1. Olağan Genel Kurulu' gerçekleşti.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ‘Karz-ı Hasen 1. Olağan Genel Kurulu’ gerçekleşti. 

16 Aralık’ta MÜSİAD Genel Merkez’de yapılan toplantıya MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, 81 ilin şube başkanları ve yönetim kurulu katıldı. Toplantıda, üyeler arasında yardımlaşma ve dayanışmayı artırmak üzere kurulan Karz-ı Hasen Sandığı’nın yönetim kurulu, denetleme kurulu ve bu kurulların asil ve yedek üyeleri seçildi.

Karz-ı Hasen 1. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Beşiktaş’taki terör saldırısına değinen Olpak, şehit düşen polislerimizi ve sivillerimizi anarak, İstiklal mücadelesinin verildiğini belirtti. Olpak bununla birlikte, Halep’ten de korkunç haberler aldığını söyleyerek, “Allah Suriyeli kardeşlerimizin yardımcısı olsun. Bütün İslam coğrafyası kanıyor. Adeta bir ateş çemberi içinde kaldık. İlhami Çiçek’in dediği gibi, “Sabır olmasaydı, yeryüzünde bir gün kalınabilir miydi” dedi.
Bu zor zamanların elbette geçeceğin belirten Olpak, asıl meselenin devran dönerken istikamet üzere kalabilmek olduğunu söyledi ve “Ticarette de bazen kâr edilir, bazen zarar. İşler bazen açılır, bazen de durulur. Bir tacir için aslolan; her koşulda dürüstçe iş yapmaktır. Bunun bir göstergesi olarak da ticari sicilin temiz kalmasıdır. Üye alımı sırasında, ciro hesabına değil ticari itibara bakarak karar verme ilkesiyle hareket eden bir işadamları derneğinin mensupları olarak, bunu en iyi bizim bilmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.
Diğer yandan, Karz-ı Hasen Sandığı’nın, tarihimizin ve kimliğimizin gerektirdiği uygulamalardan birisi olduğunu belirten Genel Başkan şunları kaydetti; “Karz-ı Hasen Sandığı’nın, tabiri caizse, yaralar için merhem biriktirdiğimiz bir ecza dolabı olmasını ümit ediyoruz. Karz-ı Hasen Sandığıyla, üyelerimizin vereceği güzel borçları, yine üyelerimizin ihtiyaçlarını gidermek için kullanacağız. Sandıkta toplanan meblağdan, ihtiyacı olan üyelerimize borç vereceğiz. Yine bu sandıktan, vefat eden üyelerimizin eş ve çocuklarına karşılıksız yardım sağlayacağız. Şöyle de düşünebiliriz: Üyelerimizin verdiği kumaş parçalarıyla elbiseler dikilecek. Sonra giysi ihtiyacı olan üyelerimize bu elbiseler ödünç verilecek.”
Olağan Kurul’da Karz-ı Hasen Yönetim Kurulu’na asil üye olarak; Bekir Sami Nalbantoğlu, Mehmet Ünal, A. Doğan Alperen, Kemal Yamankaradeniz, Mahmut Dabak, Lütfi Şimşek ve Mustafa Gürses seçilirken yedek üye olarak da; Mahmut Asmalı, İlhan Erdal, Mehmet Balin, Gökhan Yetkin ve Sertip Akşahin seçildi. Denetleme Kurulu’na asil üye olarak ise; Abdulsamet Temel, Recep Ertemel ve Mustafa Aktaş, yedek üye olarak; Melike Günyüz, Mehmet İhsan Taşer ve Ömer Serdar Yeşil seçildi.
MÜSİAD Genel Merkez ev sahipliğinde gerçekleşen Genel Kurul; Yönetim Kurulu konuşmaları ve üye seçiminden sonra toplu fotoğraf çekimi ve akşam yemeği ile son buldu.
Karz-ı Hasen Sandığı hakkında;
Karz, geri almak üzere verilen ödünç demektir. Karz-ı Hasen ise, Allah'ın (c.c) rızasını kazanmak amacıyla verilen Güzel Borç demektir.
MÜSİAD Karz-ı Hasen Sandığı’nın amacı üyeler veya vefat eden üyenin eş ve çocukları arasında yardımlaşma kültürünü sağlamak için ödünç vermek (Karz-ı Hasen), ayrıca, ihtiyaç sahibi üyelerin veya vefat eden üyelerin eş ve çocuklarına karşılıksız yardım (Sosyal Yardım) yapmaktır.