MÜSİAD Seydişehir Şubesi açılışına Başkan Sar'da katıldı

TAKİP ET

Eylül ayından bu yana Johannesburg MÜSİAD, Karlsruhe MÜSİAD, Makedonya MÜSİAD şubelerinin açılışını gerçekleştiren Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Seydişehir MÜSİAD açılışı ile geniş ağına bir yenisini daha ekledi. Açılışa MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Selim Sar'da katıldı.

Türkiye ekonomisinin yaşanan terör saldırıları, darbe girişimi ve uluslararası piyasalardaki belirsizlik nedeniyle ikinci yarıda yavaşladığına dikkat çeken MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, “Bu yarışta şimdilik ağırlıklarla koştuğumuzu unutmamalı ve sabırlı olmalıyız” dedi.

Dünyanın dört bir yanına uzanan geniş bir ticaret ağı bulunan, MÜSİAD Samsun Şubesi Başkanı Selim Sar’ın da katılım sağladığı MÜSİAD Seydişehir açılış programına Seydişehir Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve Seydişehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemal Küçük ile Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci’ de katıldı.
Seydişehir MÜSİAD açılış konuşmasında ekonomik değerlendirmelerde bulunan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, “Türkiye ekonomisi yılın ilk 2 çeyreğinde %3,9’luk büyüme oranıyla, %3’lük küresel büyüme oranının üstünde bir performans gösterdi. Yaşanan terör saldırıları, 15 Temmuz hain darbe girişimi, kredi derecelendirme kuruluşlarının algı operasyonları, kripto şebekenin tasfiyesi ve uluslararası piyasalardaki belirsizlik nedeniyle özellikle ikinci yarıda ekonomide yavaşlama oldu. Bunların etkisi ile 3. çeyrek büyüme oranları biraz daha düşük gelecek. Fakat bu yarışta şimdilik ağırlıklarla koştuğumuzu unutmamalı ve sabırlı olmalıyız” dedi.

Son günlerde ABD seçim sonuçlarının yarattığı ekonomik ve siyasi etkileri de hatırlatan Nail Olpak; “Bildiğiniz gibi, geçtiğimiz günlerde sonuçlanan başkanlık seçimleriyle, ABD’de yeni bir dönem başlıyor. Küresel bir güç olması nedeniyle, ABD’de yaşanan gelişmeler, dünyanın bütün ülkelerini gerek siyasi gerekse ekonomik bakımdan etkiliyor. Özellikle seçim sonrasında FED’in faiz artırım sürecini hızlandıracağına yönelik beklentiler, doların diğer ülke para birimleri karşısında değer kazanmasına neden olurken, TL de bundan olumsuz etkilendi. Tamamen dış gelişmelerden kaynaklanan bu dalgalanma, kısa vadede maliyetlere yansıyor. Ancak orta ve uzun vadede kurda istikrar sağlanacak ve inşallah, 2017 çok daha güzel, çok daha verimli bir sene olacak” dedi.

“Daha çok çalışmamız gerek”
MÜSİAD bu açılışla Seydişehir’in, Güney Afrika’dan Avrupa’ya, ABD’den Japonya’ya, MÜSİAD’ın bütün dünyaya yayılan teşkilatının bir parçası olduğunu ifade eden MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, “Artık Seydişehir de ülkemizin her bakımdan kalkınması amacıyla faaliyet gösteren MÜSİAD’ın 26 yıldır devam eden yürüyüşüne katıldı” dedi.
Yurtiçinde 86, yurt dışında 66 farklı ülkede 171 irtibat noktasıyla geniş bir ticaret ağı bulunan MÜSİAD, Kasım ayında Melbourne ve Tokyo şube açılışlarını, yılsonuna kadar Bartın ve Amsterdam şubelerinin açılışını ve 2017 yılında ise Azerbaycan, Tiflis, Pakistan, Strasbourg, İngiltere, Kırgızistan, Kazakistan, Belçika, Katar ve Sudan şube açılışlarını gerçekleştirecek.
Uluslararası Ticaret Fuarı 16. MÜSİAD EXPO’yu ve Uluslararası İş Forumu 20. IBF’i gerçekleştirerek devlet adamları, siyasetçiler, işadamları, girişimciler, bürokratlar, akademisyenler, yatırımcı ve temsilcileri buluşturduklarını hatırlatan Olpak, “Daha çok çalışmamız gereken bu dönemde MÜSİAD olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Bir yandan şube açılışları ile faaliyet alanımızı genişletiyor, bir yandan da gerçekleştirdiğimiz organizasyonlarla hem ekonomiye katkı sağlıyor hem de ülke ekonomisinin gidişatıyla ilgili dünya kamuoyuna yansıtılan olumsuz haberlere cevap veriyoruz.

Şimdi sırada 29-30 Kasım'da, Haliç Kongre Merkezi’nde, Ulaştırma Bakanlığımız ve Avrupa-Ortadoğu ve Afrika Uydu Operatörleri Birliğiyle düzenleyeceğimiz, 2. Global Satellite Show var. Önümüzdeki yıl Pakistan'daki, 4. High Tech Port önemli bir başlığımız. Ayrıca Vizyoner'17’ye hazırlanıyoruz. 2017 yılında Afrika'da bir fuar yapmak ise bir başka hedefimiz” diye konuştu.

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak