MÜSİAD'dan Amsterdam'a ikinci şube

TAKİP ET

Türkiye'nin en yaygın teşkilatlanan sivil toplum kuruluşu Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Hollanda ve Türkiye arasındaki ilişkiyi daha ileriye taşımak amacıyla Amsterdam'da ikinci şubesini açtı.

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak yaptığı açılış konuşmasında, yaşanan terör olaylarına da değindi. Terör nedeniyle büyük bir potansiyelin ziyan olduğunu ifade eden Olpak, dini, dili, ırkı olmayan terörle mücadelede tüm dünyanın birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi.  
Yurt içinde ve yurt dışında açtığı şube ve iletişim noktalarıyla Türkiye’nin en yaygın teşkilatlanan sivil toplum kuruluşu olan MÜSİAD, Amsterdam’daki ikinci şube açılışı ile ağını daha da güçlendirdi. Amsterdam ise yurtiçinde 86, yurtdışında 68 ülkede, 181 noktada, binlerce üyeyi, on binlerce üye işletmeyi temsil eden, Güney Afrika’dan Avrupa’ya, ABD’den Japonya’ya, bütün dünyaya yayılan MÜSİAD teşkilatıyla bağlantı içine girmiş oldu.
MÜSİAD Amsterdam açılışında yaptığı konuşmada, Hollanda ve Türkiye arasındaki ilişkiyi daha ileriye taşımak istediklerini belirten Olpak, Üniversite-Sanayii işbirliğini başaran, uluslararası ticarete damgasını vuran Hollanda’nın, 15 Temmuz’dan sonra yeniden ayağa kalkan, istiklal ve istikbal iddiasını ispatlayan, bölgesel lider Türkiye’yle işbirliğini geliştirmesi durumunda, gelecekte daha fazla kazanacağını söyledi.  
2015 yılında Türkiye ve Hollanda arasındaki ticaret hacminin 6.1 milyar dolar olduğunu hatırlatan Olpak, 2016 yılının on ayında tüm badirelere rağmen, önceki yılın aynı dönemine göre, Türkiye’nin Hollanda’ya ihracatının %15.2 artarak 3 milyar dolar olduğunu söyledi. Olpak, “Türkiye’nin Hollanda’dan ithalatı %3.1 artarak 2.4 milyar dolara yükseldi. Son 10 yılda Türkiye’den Hollanda’ya toplam 8.7 milyar dolar yatırım yapıldı ve Hollanda bu alanda ilk sırada yer aldı. Yine son 10 yılda Hollanda’dan Türkiye’ye yapılan doğrudan yabancı yatırım miktarı 19.9 milyar dolar oldu ve Hollanda bu alanda da ilk sırada yer aldı. Amsterdam şubemiz, inşallah, bu işbirliğinin daha ileriye taşınması için ümidin ve gayretin şubesi olacak”  dedi.

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak