OMV ICCI Enerji Ödülleri'ne sponsor oldu

TAKİP ET

OMV 24. ICCI ULUSLARARASI ENERJİ VE ÇEVRE FUARI VE KONFERANSI'NIN ÖZEL SPONSORU OLDU.

OMV Samsun Elektrik, 2-4 Mayıs 2018 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek 24. ICCI Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı’nın özel sponsoru oldu. OMV Samsun Elektrik ayrıca ICCI Enerji Ödülleri’ne de Platin Sponsor olarak destek veriyor.

OMV Samsun Elektrik Üretim A.Ş., enerji sektörünün en büyük markalarını buluşturan ICCI Powered by POWER-GEN – 24. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı’nın ana destekçileri arasında yer aldı. Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu elektrik enerjisinin yüzde 3’ünü üreten OMV Samsun Elektrik, bu yıl 24.’sü düzenlenen Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı’nın özel sponsorluğunu üstlendi. 

OMV Samsun Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürü Korkut Öztürkmen, etkinliğin ilk günü ‘Doğalgaz Santrallerinin Gelecekteki Rolü’ konulu oturuma başkanlık edecek. TÜSİAD Enerji Çalışma Grubu Başkan Yardımcısı da olan Öztürkmen yine aynı gün ‘Sürdürülebilir Gelecek İçin Sürdürülebilir Enerji’ raporunun açıklanacağı TÜSİAD Özel Oturumu’na da konuşmacı olarak katılacak. 

OMV Samsun Elektrik Genel Müdürü Öztürkmen ICCI Fuarı sponsorluğu hakkında şunları kaydetti: “Enerji sektörünün kalbinin attığı böylesi büyük bir etkinliğe OMV Samsun Elektrik olarak destek vermekten mutluluk duyuyoruz.  Sektörün güçlü oyuncularını bir araya getiren 24. ICCI POWER-GEN’de katılımcılarla birlikte enerjinin geleceğini tartışacağız.  Teknolojiden sürdürülebilirliğe enerjiyi ilgilendiren tüm başlıklar farklı oturumlarda gündeme getirilecek. Sektörün tüm oyuncuları için ufuk açıcı bir etkinliğin sponsoru olmak bu açıdan bizim için çok önemli.” 

Enerji Ödülleri’ne Platin Sponsor 

OMV Samsun Elektrik aynı zamanda Türkiye enerji sektörünün en önemli ödüllerinden biri olan ICCI Enerji Ödülleri’nin de Platin Sponsoru oldu. Türkiye’de ilk ve tek olan ve 2011’den bu yana her sene enerji sektörünün lider firmalarına verilen ödüller bu yıl 2 Mayıs Çarşamba akşamı düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

Avusturya’nın en büyük halka açık enerji şirketlerinden biri olan OMV’nin 600 milyon euronun üzerinde bir yatırımla 2013 yılında Samsun’da faaliyete geçirdiği, 890 MWe’lık güce sahip doğal gaz kombine çevrim santrali, Samsun, Ordu, Amasya ve Sinop illerinin tüm enerjisini üretebilecek kapasitede. OMV Samsun Elektrik Santrali tek şaftlı, deniz suyu soğutmalı kombine çevrim teknolojisiyle Türkiye’nin en verimli ve esnek santrallerinden biri.

OMV

OMV sorumluluk bilinciyle petrol ve gaz, yenilikçi enerji ve ileri teknoloji petrokimya çözümleri üretmekte ve pazarlamaktadır. OMV Aktiengesellschaft, 2017 yılında gerçekleştirdiği 20,2 milyar avro grup satışı ve yaklaşık 20.700 çalışanı ile Avusturya'nın en büyük sanayi şirketlerinden biridir. OMV Upstream iş kolundaki faaliyetlerinde 5 ana bölgeye odaklanmaktadır: CEE (Romanya ve Avusturya), Kuzey Denizi, Orta Doğu ve Afrika, Rusya ve Güneydoğu Asya Adaları. OMV, 2017 Haziran ayı itibarıyla Downstream’de 17,8 milyon ton yıllık rafinaj kapasiteye sahiptir ve yaklaşık 2.000 akaryakıt istasyonu ile 10 ülkede hizmet vermektedir. Avusturya’da bir doğal gaz boru hattı ile Avusturya ve Almanya’da doğal gaz depolama tesisleri işleten OMV’nin gaz satış hacmi 2017 yılında 123.4 TWh’a yükselmiştir.

OMV Samsun Elektrik

OMV’nin 600 milyon avro yatırımla, 2013 yılında Samsun’da hayata geçirdiği, 890 MW’lık güce sahip doğal gaz kombine çevrim santrali, Türkiye’nin enerji ihtiyacının yaklaşık % 3’ünü karşılama kapasitesine sahiptir. Türkiye’deki en düşük emisyona sahip ve en verimli santrallerinden biri olan OMV Samsun Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali, gelişmiş teknolojisi ve yılda yaklaşık 7 milyar kW saat elektrik üretim kapasitesi ile bölgenin ve ülkenin elektrik enerjisi tedarikine büyük bir katkıda bulunmaktadır.  

Sürdürülebilirlik

OMV Resourcefulness konsepti ile sorumlu davranış biçimini tüm değer zincirinde etkin bir şekilde uygulamaktadır. Amaç yenilikçi çözümler aracılığıyla toplum, çevre ve OMV için kazan-kazan yaklaşımını yaratmaktır. Bu yaklaşım genel olarak su ve CO2 yönetimi, geleceğin enerji kaynaklarını güvenceye alma ve özellikle kadınlara destek veren eğitim ile gelişime odaklanmaktadır. OMV, BM Küresel İlkeler Sözleşmesi’ndeki imza sahiplerinden biridir.