OMV Samsun Elektrik'ten eğitime büyük destek

TAKİP ET

OMV SAMSUN ELEKTRİK ÇALIŞANLARI 2010 YILINDA KURULUŞUNA ÖNCÜLÜK ETTİĞİ VE DESTEK VERDİĞİ KOGEB'İN YENİ MERKEZ BİNASINI BOYADI.

Faaliyet gösterdiği bölgedeki toplumun ihtiyaçlarını belirleyen ve bunlara uygun çözümler üretmeye çalışan OMV Samsun Elektrik çalışanları, aynı amaç doğrultusunda kurulan Kozluk Gelişim Birliği’nin (KoGeB) yeni binasının ( çocuklar tarafından tasarlanan ) tabelasını yeniledi ve binanın içini çocukların seçtiği renklerde boyamak için özel bir etkinlik düzenledi.Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu elektrik enerjisinin yüzde 3’ünü üreten OMV Samsun Elektrik çalışanları, sosyal sorumluluk bilinciyle, Kozluk Gelişim Birliği’nin (KoGeB) yeni binasının, çocuklar tarafından tasarlanan tabelasını yeniledi ve duvarlarını boyadı. Bulunduğu bölgedeki yerel toplumun ihtiyaçlarını belirlemek ve buna uygun çözümler üretmek amacıyla kurulmasına öncülük ettiği KoGeB’in yeni binası, OMV Samsun Elektrik, çalışanlarının emekleri ve bizzat çocukların seçtiği yepyeni renklere kavuştu. Yeni merkez binasına taşınan KoGeB’e küçük de olsa bir katkı sağlamak ve çehresini güzelleştirmek için kendileri emek vermek isteyen OMV Samsun Elektrik çalışanları, yaklaşık 20 öğrencinin de katıldığı çalışmada, sıra dışı bir etkinliğe imza atılmış oldu. 

Tespit edilen alanlarda yapılan boyama çalışması ile OMV Samsun Elektrik çalışanlarının verilen desteği içselleştirdiğini söyleyen OMV Genel Müdürü Korkut Öztürkmen, “OMV olarak, iş yaptığımız her coğrafyada sürekli ve sürdürülebilir büyümenin, yerel toplumla birlikte yapılan çalışmalar ile gerçekleşebileceğine inanıyoruz. OMV Samsun Elektrik olarak Terme, Kozluk’ta, toplumsal kalkınmaya destek sağlamak için KoGeB ile birlikte çalışıyoruz. Hızla büyümekte olan Türkiye’nin gelişimine, hem yerel hem de ulusal ölçekte yaptığımız yatırımlar ve girişimlerle destek olmaya; Türkiye’nin enerjisini en uygun maliyetle, en temiz ve kesintisiz olarak üretmeye devam edeceğiz” dedi. 

KoGeB’in öne çıkan projelerinden bazıları;

 KoGeB’in ilk projesi, çocukların gelişimine yönelik Etüt Merkezlerinin hayata geçirilmesi olmuştur.

 KoGeB Etüt Merkezlerinde çocukların zihinsel gelişimine ve el becerilerine yardımcı olmak ve soyut zekalarını geliştirmek amaçlı; satranç, yap-boz ve logo takımları gibi zeka gelişim oyunları temin edilmektedir.

 Kitap okuma köşesinde, düzenli olarak OMV çalışanları tarafından bağışlanan kitaplar çocuklarımızla buluşmaktadır.

 Çocukların fiziksel gelişimine destek vermek ve spor alanında kendilerini geliştirmelerini sağlamak için masa tenisi ve basketbol gibi spor dallarıyla ilgilenmeleri sağlanmaktadır.

 Çocukların tarihi yerinde öğrenmesi ve ülkemizdeki güzelliklerin farkındalığını sağlamak için Şehitlikler, Truva, Cönk Bayırı, Kapadokya gibi farklı yerlere kültürel geziler düzenlenmiştir.

 Bölge halkında farkındalık yaratmak için özellikle sağlık konusunda çeşitli seminer ve aktiviteler düzenlenmektedir.

 Bölgede Kozluk OMV Fen Lisesi öğrencileri başta olmak üzere lisans ve yüksek lisans öğrencisine burs verilerek eğitimleri desteklenmektedir.

 Kozluk’ta yapılan 700 kişilik Atık Su Paket Arıtma Tesisi ile bölgenin fiziksel altyapısına katkı sağlanmıştır.

KoGeB Hakkında:

Toplum, kamu kurumları ve yerel işletmeler arasında ekonomik ve sosyo- kültürel alanlarda toplumsal diyaloğu ve gelişimi hedefleyen Kozluk Gelişim Birliği’nin (KoGeB) 2010 yılının Aralık ayında faaliyete geçmesiyle Kozluk’un ekonomik, coğrafi, kültürel ve insan kaynaklarının daha etkin şekilde kullanılması ve geliştirilmesi hedefine odaklanması sağlanmıştır. OMV Samsun Elektrik A.Ş. ve KoGeB, Kozluk’ta, toplumsal kalkınmaya destek sağlamak için birlikte çalışmaktadır. KoGeB aracılığıyla bölgede pekçok projeye destek verilmiştir.

OMV

OMV sorumluluk bilinciyle petrol ve gaz, yenilikçi enerji ve ileri teknoloji petrokimya çözümleri üretmekte ve pazarlamaktadır. OMV Aktiengesellschaft, 2016 yılında gerçekleştirdiği 19 milyar avro grup satışı ve yaklaşık 22.500 çalışanı ile Avusturya'nın en büyük sanayi şirketlerinden biridir. OMV Upstream iş kolunda Romanya ve Avusturya’da güçlü bir tabana ve dengeli uluslararası bir portföye sahiptir. 2016 yılında günlük üretimi yaklaşık 315.000 varil petrole eşdeğerdir. OMV, 2016 sonu itibariyle Downstream’de 17,8 milyon ton yıllık rafinaj kapasitesi ve yaklaşık 3.800 akaryakıt istasyonu ile aralarında Türkiye’nin de olduğu 10 ülkede hizmet vermektedir. OMV, Avusturya’da bir doğal gaz boru hattı ile Avusturya ve Almanya’da doğal gaz depolama tesisleri işletmektedir. OMV, 2016 yılında 110 TWh  gaz satışı gerçekleştirmiştir.

OMV Samsun Elektrik hakkında

OMV’nin 600 milyon avro yatırımla, 2013 yılında Samsun’da hayata geçirdiği, 890 MW’lık güce sahip doğal gaz kombine çevrim santrali, Türkiye’nin enerji ihtiyacının yaklaşık %3’ünü karşılama kapasitesine sahiptir. Türkiye’deki en düşük emisyona sahip ve en verimli santrallerinden biri olan OMV Samsun Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali, gelişmiş teknolojisi ve yılda yaklaşık 7 milyar kW saat elektrik üretim kapasitesi ile bölgenin ve ülkenin elektrik enerjisi tedarikine büyük bir katkıda bulunmaktadır.  

Sürdürülebilirlik

OMV Resourcefulness konsepti ile sorumlu davranış biçimini tüm değer zincirinde etkin bir şekilde uygulamaktadır. Amaç yenilikçi çözümler aracılığıyla toplum, çevre ve OMV için kazan-kazan yaklaşımını yaratmaktır. Bu yaklaşım genel olarak su ve CO2 yönetimi, geleceğin enerji kaynaklarını güvenceye alma ve özellikle kadınlara destek veren eğitim ile gelişime odaklanmaktadır. OMV, BM Küresel İlkeler Sözleşmesi’ndeki imza sahiplerinden biridir. 

OMV Samsun Elektrik