Orman Köylülerine ORKÖY kredi desteği

TAKİP ET

Amasya Orman Bölge Müdürlüğü Orman Köylülerine güneş enerjisi ve ısı yalıtımlı kalorifer sistemleri için ORKÖY kredisi sağlayarak desteğine devam ediyor.

Ormanlarımızdan usulsüz ve   kaçak odun kesimini ortadan kaldırmak ve orman köylülerinin hayat konforunu yükseltmek amacıyla 2015 yılında Orman köylerinde evlere Güneş Enerjisi Sistemi takılması ve Isı yalıtımlı Kalorifer Sistemi kurulması için ORKÖY Kredisi kullandırdı.

Samsun, Çorum ve Tokat İllerinde ikamet eden Orman köylerinde ikamet eden   333 aileye evlerine güneş enerjisi sistemi kurulması için aile başına 1.700 TL olmak üzere toplam 566.000 TL kredi kullandırıldı.

Amasya İli Merkez ilçede 21 aileye evlerine ısı yalıtımlı kalorifer sistemi kurulması için aile başına 12.500 TL olmak üzere toplam 262.000 TL kredi kullandırıldı.

Amasya Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ORKÖY Şube Müdürlüğü İşletme Müdürlükleri aracılığıyla güneş enerjisi ve Isı yalıtımlı kalorifer sistemleri için Amasya Samsun Çorum Tokat il sınırları içinde 2015 yılında  toplamda 324 aileye 840,600 TL kredi desteği sağlayarak orman köylülerimizin  aileleriyle soğuk kış günlerinde  sıcak ve huzurlu bir yaşam sürdürmelerine destek vermeye  devam ediyor.