Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda fuar açıldı

TAKİP ET

Samsun Valiliği ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğünün organizesinde çeşitli kurum ve sivil toplum örgütlerinin destek verdiği Samsun İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı Cumhuriyet Meydanı'nda açıldı.

Açılışa, Vali İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Turan Çakır, İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya, Samsun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Kılıçaslan, daire müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.



Vali Şahin ve beraberindeki protokol üyeleri açılış sonrası stantları tek tek gezerek yetkililerden bilgi aldı. Açılış sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Uzunkaya, düzenlenen söz konusu fuarın Samsun'da 3. İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı olduğunu söyledi.





Amaçlarının istihdamı arttırmak ve iş veren ile iş talebinde bulunan insanları bir araya getirmek olduğunu dile getiren Uzunkaya, "Türkiye'de son dönemde özellikle İş Kurumu'nun öncülüğünde istihdam noktasında büyük mesafe kat ettiğimiz ortada ama Türkiye'nin çok daha büyük hedefleri var. Bu hedefleri gerçekleştirebilmek için özellikle iş verenimiz ile iş arayanımızı toplumun tüm katmanlarını hep birlikte bu noktada el birliği yapma zarureti yapma söz konusudur. Biz yılın 365 günü gerek iş verenimize gerek işçimize ulaşmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.



 Bir taraftan işsizlik yaşanırken diğer tarafta iş verenlerin istediği vasıflarda işçi bulamadığını vurgulayan Uzunkaya, "Bu anlamda bu fuarlar ihtiyaçlarımızın taleplerimizin yapmamız gerekenlerin gündeme gelmesi anlamında büyük önem arz etmektedir. Umut ediyoruz ki ilimiz adına da ülkemiz adına da güzel neticelere vesile olur" diye konuştu.



Cumhuriyet Meydanı'nda çeşitli sektörlerden 55 firmanın katıldığı İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı'nın 2 gün süreceği öğrenildi.