Samsun'da arap baharı esiyor!

TAKİP ET

Cidde Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Ziad Bassam ve beraberindeki heyet Samsun'da bir dizi ziyaretlerde bulurak yapılacak olan ekonomik çalışmalar hakkında görüş alışverişi yapıyorlar.

Suudi Arabistan’dan gelerek Samsun’da yapılabilecek yatırımlar hakkında AK Parti Samsun Milletvekili A. Adayı Yusuf Ziya Yılmaz ile istişarelerde bulunan Cidde Ticaret Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Ziad Bassam Samsun’u turizm potansiyeli yüksek bir şehir olarak nitelendirdi.

AK Parti Samsun Milletvekili A. Adayı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde Cidde Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Ziad Bassam ile bir araya gelerek Arabistanlı yatırımcılar tarafından Samsun’a yapılabilecek yatırımlar hakkında istişarelerde bulundu. 

SAMSUN’A YATIRIM YAPAN HER ZAMAN KAZANIR

Karadeniz bölgesinde özellikle doğu illerinin Suudi Arabistanlı turistler tarafından tercih edildiğini belirten AK Parti Samsun Milletvekili A. Adayı Yusuf Ziya Yılmaz, “Suudi Arabistanlı kardeşlerimiz Türkiye’ye özellikle yayla turizmi için geliyor. Ülkelerindeki bu eksikliği Karadeniz bölgemizin doğu illerinde karşılıyorlar. Oysa Samsun’umuzda da Arabistanlı ziyaretçilerin hoşuna gidecek onlarca yer var. Yayla turizmi içinde oldukça elverişli bir şehir. Buradaki yapılacak yatırımların tanıtımını orada sizler iyi bir şekilde gerçekleştirirseniz kentimize yapılacak ziyaretlerin artacağına inanıyorum. Samsun’a yatırım yapan her zaman kazanır. Samsun bundan 5 yıl öncesine kadar konaklama sıkıntısı yaşayan bir büyükşehirdi. Ama son 5 yılda yapılan konaklama yatırımları Samsun’u 5 yıldızlı otelleri olan bir şehir haline getirdi. Arabistanlı turistlerin doğu Karadeniz’i tercih etmelerinin sebeplerinin başında direk uçuşlar geliyor. Bu yönde de çalışmalara imza attık. İnşallah önümüzde günlerde bu çalışmaların meyvelerini alarak kentimize ülkenizden ve diğer Ortadoğu ülkelerinden turist çekeceğiz” açıklamalarında bulundu. 

Samsun’u en iyi bilen ve kentin son 20 yılının mimarı olan Samsun Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’dan şehir hakkında da bilgi alan Ziad Bassam, “Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığınız döneminde kente kazandırdığınız çalışmalar gerçekten takdire şayan. Arabistan’dan gelecek yatırımcılar burada sizlerle işbirliği yapmak istiyor. Samsun’da yatırım yapmak isteyen iş adamlarımıza elçilik etmek üzere sizlerle bir araya geldik. Diğer Karadeniz illerinden çok daha geniş bir potansiyele sahip olan Samsun’da yapılabilecek yatırımlar ile turizm potansiyelini daha yukarılara taşımak mümkün. Bu doğrultu da hep birlikte ortak çalışmalar yapmak istiyoruz” dedi. 

Samsun Milletvekili A. Adayı Yusuf Ziya Yılmaz ve Cidde TSO Başkan Yardımcısı Ziad Bassam’ın yaptığı görüşmede AK Parti Samsun İl Başkanlığı Yerel Yönetimlerden sorumlu Başkan Yardımcısı Oğuzhan Serinkaya ve Siyasi Hukuki İşlerden sorumlu Başkan Yardımcısı Erkan Malkoç da yer aldı. 
 

Cidde Ticaret Odası Başkan Yardımcısı