Samsun TSO ve OMÜ işbirliği içinde

TAKİP ET

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) ekim ayı olağan toplantısı Meclis Başkanı Haluk Akyüz Başkanlığı'nda gerçekleşti.

Toplantıya katılan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Samsun TSO ile çok önemli işbirliklerine imza attıklarını kaydetti. 

Toplantıda istihdamın önemine de değinen Bilgiç, vatanseverliğin sadece cephede ölmek olmadığını, bir müteşebbisin 100 kişiyi istihdam edebilmesinin de çok büyük bir vatanseverlik olduğunu ifade etti.

ONUR DUYUYORUM

Ticaret ve Sanayi Odalarının şehirler için çok önemli olduğunu belirten Bilgiç, “Samsun TSO’nun şehrimizin kalkınması ve istihdam yaratabilmesi için çalışan üyeleriyle olmaktan onur duyuyorum. Vatanseverlik sadece cephede ölmekten ibaret değildir. Bir müteşebbisin 100 kişiyi istihdam edebilmesi, ülkenin dışarıya muhtaçlığını azaltması da çok büyük bir vatanseverliktir” dedi.

250 ÖĞRENCİYE İŞ YERİ EĞİTİMİ

Üniversite ve sanayi işbirliğine çok önem verdiklerini belirten Bilgiç, “Üniversite ve TSO’nun varlık sebebi şehrine ve ülkesine hizmet etmek. Bizler de Samsun’da TSO ile yaptığımız işbirlikleri ile önemli çalışmalara imza atıyoruz. Mezun ettiğimiz öğrencilerimizi sadece diploma vermek bize yetmez. Diploma verdiğimiz insanların, piyasanın beklentilerini karşılamalarını, yeterli donanıma ve beceriye sahip olmalarını istiyoruz. Bunun da sadece bizim kendi imkanlarımızla, sınıftaki derslerimizle ve hocalarımızın gayreti ile gerçekleşmesi mümkün değil. Biz de Mühendislik Fakülteleri’nde ve meslek yüksekokullarında iş yeri eğitimlerimizi arttırdık. Bu sene 250 öğrencimiz iş yeri eğitimi ile eğitimlerini tamamlayacak. Bunlar resmen diplomalarına da işleyecek. Bunu daha fazla alana yaymak istiyoruz” diye konuştu.

ÜNİVERSİTE İLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDEYİZ

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise toplantıya katılan Bilgiç’e teşekkür etti. Üniversitenin her zaman Samsun TSO’nun yanında olduğunu kaydeden Murzioğlu, Lojistik Köy Projesi dışında diğer tüm projelerde üniversite ile işbirliği yaptıklarını söyledi.

Ayşe KUŞCU KAYA  - Samsun ve Haber

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası