Samsun'da İstihdam Buluşmaları

TAKİP ET

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'ndan yapılan basın açıklamasında; "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, AB ve Mali Yardımlar Dairesinin sözleşme makamı olduğu, Kayıtlı İstihdam İçin Ortak Fayda Diyalog ve İşbirliği Projesi Kayıtlı İstihdamın Teşviki II Hibe Programı kapsamında Samsun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülmektedir. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Proje Ortağı, Samsun İŞKUR proje iştirakçisidir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, AB ve Mali Yardımlar Dairesinin sözleşme makamı olduğu, Kayıtlı İstihdam İçin Ortak Fayda Diyalog ve İşbirliği Projesi Kayıtlı İstihdamın Teşviki II Hibe Programı kapsamında Samsun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülmektedir. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Proje Ortağı, Samsun İŞKUR proje iştirakçisidir.
 
Projemizin Ağ Oluşturma Çalışmaları kapsamında istihdam ile ilgili tüm kamu-özel ve sosyal tarafları bir araya getirmek ve bilgilendirme, tanıtım ve sohbet ortamları sağlamak üzere istihdam buluşmaları organizasyonu düzenlenecektir. Organizasyonda; İşsiz-işveren eşleştirilmesine yönelik çalışmalar yapılacak, girişimcilik, kişisel gelişim ve kurumsallaşma temalarında tecrübeli uzmanlarca seminerler verilecek, devlet teşvik ve desteklerine ilişkin bilgilendirmeler yapılacaktır. Samsun İstihdam buluşmaları etkinliği 9-10-11 Kasım 2016 tarihlerinde Samsun Hükumet Konağı karşısındaki 15 Temmuz Çok Amaçlı Salonu’nda yapılacaktır.

İstihdam buluşmaları organizasyonu Samsun ve Çorum illerinde yapılacak. Samsun etkinliği 9-11 Kasım 2016 tarihlerinde yapılacaktır. Kamu kurumları, yerel yönetimler, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör kuruluşlarını temsilen katılımlar stant bazında olacaktır. Etkinlikte Toplam 59 stant kurulacaktır.  Kamuyu temsilen Samsun Valiliği, SGK, İŞKUR, KOSGEB, TKDK, MEB, Büyükşehir ve Merkez İlçe Belediyeleri, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı, Vergi Dairesi Başkanlığı, Türk Patent Enstitüsü, İşadamları STK’ları ve Denetimli Serbestlik Kurumu katılım sağlayacaktır. Özel sektörde genç, kadın, engelli istihdamı konusunda öne çıkan 25 firma katılım sağlayacaktır. Bu firmalar açık pozisyonları ile gelecekte olası ihtiyaçları için işsiz genç ve kadınlardan CV alacaklar, bunun dışında staj imkanları açısından özel sektör kuruluşlarıyla görüşeceklerdir. 
Yukarıda belirtildiği üzer işsiz gençlerin yada kariyer planlaması yapan kişilere katkı sağlayacak şekilde uzmanlar tarafından seminer verilecektir. İzgören Akademiden 2 uzman, 1 KOSGEB uzmanı ve buluş oluşturma ve inovatif düşünme konusunda çalışmalarıyla tanınan bir uzman tarafından seminerler verilecektir. 
 
Seminerler dışında gençlerimiz gerek özel sektörü ve gerekse kamu kurumlarını bir arada görme ve danışma fırsatını sağlayacaktır. Örneğin SGK masasında SGK kayıt durumu nedir? Ne zaman emekli olabilirim gibi soruları cevaplayacaktır. Aynı şekilde TKDK, TARIM, İŞKUR, KOSGEB, Kalkınma Ajansı, Türk Patent Enstitüsü (fikirden üretime- markalaşma) stant bazında bilgilendirme yapacaklar, ayrıca salon içinde oluşturulan toplantı salonunda (120 kişilik) sunum yapabilecekler. Dahili ses düzeni ile ziyaretçiler sunumlar için yönlendirilecektir. 

Etkinlik programı ekte sunulmaktadır.
 
Basın Yayın Kuruluşlarımıza duyurulur.


PROGRAM
9 Kasım 2016
Çarşamba 14.00 Açılış
•    Saygı duruşu ve istiklal Marşı
•    Halk Oyunları Gösterisi
•    Protokol Konuşmaları
•    Kokteyl

10 Kasım 2016 Perşembe    
11.00: Oytun YUMŞAK
‘Girişimcilikte Başarı Öyküleri’

15.00: Ruhan MARAL
‘İş Başvurusunda Fark Yaratma’

11 Kasım 2016 Cuma    
11.00: Nebahat LİVALIOĞLU
KOSGEB Girişimcilik Destek Programı

14.00: Habib DEMİREL
‘Buluş Oluşturma ve İnovatif Teknikler’"