Samsunlu firmalardan Çarşamba'ya dev yatırım!

TAKİP ET

Çarşamba'ya yeni kurulacak olan OSB'de fabrika açmaya talip olan Samsun'un marka şirketleri Canik 55 ve SAMPA Otomotiv, 3 bin kişiyi istihdam edecek.

Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde 900 dönüm arazi üzerine kurulacak olan ve tüzel kişiliği oluşturulan Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi'ne Samsunlu yatırımcılar göz dikmeye başladı.

Samsun Yurt Savunma Sanayi A.Ş.'nin silah markası Canik 55 ile dünya markası olmuş bir çok ağır vasıta, çekici ve dorse markaların yedek parça ihtiyacını karşılayan SAMPA Otomotiv A.Ş., çarşamba OSB'de fabrika kurmak için 250 dönüm arazi talebinde bulunduğu öğrenildi. SAMPA Otomotiv ve Samsun Yurt Savunma Sanayi firmalarının 3 bin kişiye istihdam sağlayacakları bilgisi paylaşıldı.

BAKANLIK KARARI GÖNDERDİ

Çarşamba OSB'de altyapı çalışmalarının başladığını belirten Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, "Plan ve altyapı çalışmalarına başlamak üzere Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan talep ettiğimiz organize sanayinin kurulacağı alanının tüm parsel tapularının bedelsiz tahsis edilmesi kararı elimize ulaştı. Bizler de müteşebbis heyeti olarak çalışmalarımıza başladık. Özellikle ilçemizde binlerce gencimize istihdam kapısı olacak olan ve bölgemizi 'üretim üssü' yapacak OSB'miz hayırlı olsun" dedi. Halk Gazetesi