SAMULAŞ çalışanına ikramiye, ücret zammı ve bazı haklar verildi

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediyesi SAMULAŞ A.Ş.'de 514 personeli ilgilendiren toplu iş sözleşmesi düzenlenen törenle imzalandı. Aralık 2022'ye kadar geçerli yeni sözleşmeyle çalışanların maaş ve sosyal haklarında önemli oranda iyileştirme yapıldı.

Demiryolu İş Sendikası, Samsun Büyükşehir Belediyesi ile 2 yıllık toplu iş sözleşmesi imzaladı. Belediye binasında yapılan imza töreninin ardından maaş ve sosyal hakları artan 514 sendikalı SAMULAŞ çalışanı büyük sevinç yaşadı.
Sözleşme ile ikramiye ve ücret zammında artış yapılırken, yemek yardımı, çocuk aile yardımı,  vardiya ve mesai, yılda bir kez öğrenim, sosyal yardımlar içinde de doğum, askerlik ve evlilik yardımları hak kazanıldı. Törende koronavirüsten hayatını kaybeden makinist Salih Türkmen de anıldı. 
Törende, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Demiryolu İş Sendikası Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Yaşar Aydın, Demiryolu İş Sivas Şube Başkanı Murat Kütük, Demiryolu İş Sivas Şube Sekreteri Ahmet Çakmak, Demiryolu İş Sivas Şube Mali Sekreteri Kemal Uzman, SAMULAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı ve çalışanlar da hazır bulundu.