Selina Bieber'den işletmelere önemli ipuçları, GoDaddy Türkiye Selina Bieber kimdir?

TAKİP ET

Pandemi nedeniyle spor ve fitness işletmelerinin fiziksel kapılarını ilk kapatan işletmeler arasında olduğunu belirten GoDaddy, bu işletmelerin dijital varlıklarını oluşturarak nasıl aktif kalabileceklerine ve müşterilerine hizmet sunmaya devam edebileceklerine dair ipuçları paylaştı.

Dünyanın dört bir yanındaki girişimcilerin online dünyada başarılı olması için gerekli araç ve yardımı sunan GoDaddy (NYSE: GDDY), spor ve fitness işletmesi sahipleri ve bu alandaki girişimcilerin işletmelerini sosyal mesafeye uygun hale getirebilmek için dijital varlıklarını oluşturmalarına yardımcı olmak amacıyla üç ipucu paylaştı. Sosyal mesafe kurallarına uymanın öneminden bahseden GoDaddy, spor ve fitness işletmelerinin online dünyaya adım atarak faaliyetlerine güvenli bir şekilde devam edebileceklerini ve müşterileriyle etkileşimde kalabileceklerini belirtti. 
GoDaddy Türkiye ve MENA Kıdemli Bölge Direktörü Selina Bieber konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Spor ve fitness alanında faaliyet gösteren spor salonu sahipleri ve kişisel antrenörler gibi kişilerin, işleri gereği insanlarla birebir temas kurmaları gerekmesi sebebiyle pandemiden en çok etkilenen gruplardan biri olduğunun farkındayız. Diğer yandan teknolojinin bugün sunduğu avantajlar sayesinde pek çok işletme çalışmalarını online dünyaya taşıyarak sürdürüyor ve müşterilerine bu şekilde hizmet vermeye devam ediyor. GoDaddy olarak küçük işletme sahipleri ve girişimcilerin online dünyaya adım atmalarına yardımcı olmak için ihtiyaç duyacakları araç ve çözümleri sunuyoruz. Spor ve fitness alanında faaliyet gösteren küçük işletmeler sosyal mesafe kurallarına uyum sağlarken GoDaddy Web Siteleri + Pazarlama Araçları gibi çözümlerden faydalanarak web sitelerini kurabilir, online randevu alabilir, sosyal medya platformlarını web sitelerine entegre edebilir, mevcut ve hedef kitlelerine ulaşabilmek için dijital pazarlama çalışmaları yapabilir.” 

GoDaddy’nin konuyla ilgili olarak paylaştığı üç ipucu şöyle:

1. İşletmenizin online varlığını oluşturun

Özellikle pandemi başladığından bu yana pek çok tüketici ihtiyaçlarını online ortamda gidermeye devam ediyor. Bu nedenle işletmeniz için bir online varlık oluşturmanız özellikle mevcut sosyal mesafe kurallarına uyarak faaliyetlerinizi sürdürmenize yardımcı olabilir. İşletmenizi online dünyaya taşımanın ilk adımı işletmenize uygun bir alan adı seçip kaydettirmek. Alan adınızı seçerken hala popülerliğini devam ettiren, klasik .com alan adı uzantısını tercih edebilir veya ne iş yaptığınızın daha belirgin olması için .fitness gibi bir uzantı seçebilirsiniz. Alan adınızı kaydettirdikten sonra yapmanız gereken web sitenizi kurmak. GoDaddy Web Siteleri + Pazarlama Araçları, kolayca web sitesi kurmanızı sağlayacak ve online faaliyetlerinizin merkezine koyabileceğiniz bir ürün gamı sunuyor. 

2. Hizmetlerinizi online olarak sunun

Spor ve fitness salonları sosyal mesafe kurallarını uyguladıkça online egzersiz yapmak daha da yaygınlaşıyor. Farklı yaş gruplarının ve aktivite seviyelerinin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurabilir ve farklı demografik grupları hedefleyen online egzersizler oluşturabilirsiniz. YouTube'da yayınlamak için egzersiz videoları çekebilir, Zoom'da canlı sınıflar oluşturabilir veya Twitch gibi platformlarda canlı yayın yapmayı düşünebilirsiniz. Daha sonra, insanları kaydolmaya teşvik etmek için YouTube videolarınızdan veya Twitch canlı yayınlarınızdan ilgi çekici bölümleri keserek tanıtım videosu olarak web sitenize ekleyebilirsiniz. Online dersler veya antrenman seansları sunuyorsanız, GoDaddy Hazır Web Sitesi aracının Online Randevular özelliği ile programınızı yönetebilir ve kişilere doğrudan web sitenizden randevu alma seçeneği sunabilirsiniz. Bu özellik, mevcut takviminizle eşleşebilmesi sayesinde de programınızı daha iyi takip etmenize yardımcı olabilir.  

3. Müşterilerinizle iletişimde kalın

Müşterilerinizle iletişim halinde olmanız ve onları işletmenizle ilgili gelişmeler hakkında bilgilendirmeniz önemli. Sosyal medya kanallarını kullanarak güncel duyurularınızı, kısa antrenman videolarını, eğlenceli bilgiler veya meydan okumalar gibi içerikleri sık sık paylaşarak hem müşterilerinizin hem de yeni kitlelerin ilgisini çekmeye çalışın. GoDaddy Dijital Pazarlama Paketi ile tek bir panel üzerinden kolaylıkla sosyal medya hesaplarınızı web sitenize entegre edebilir ve yönetebilirsiniz. Ayrıca, GoDaddy E-posta Pazarlama aracını kullanarak müşterilerinizi son gelişmelerden haberdar edebilir veya özel fırsat ve kampanyaları paylaşabilirsiniz.

GoDaddy, Türkiye’deki küçük işletmeler için online varlıklarını oluşturmalarını sağlayacak, kolay kullanılabilir ve uygun maliyetli dijital araçlar sunuyor. Ürün ve hizmetleri arasında alan adı kaydı ve Hazır Web Sitesi’nin yanı sıra hosting, Yönetilebilir WordPress, online güvenlik, online pazarlama ile e-posta ve Office üretkenlik araçları yer alıyor. Daha fazla bilgi için https://tr.godaddy.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Küçük işletme sahipleri ve girişimciler pandemi sürecinde “yeni normal”e alışmaya çalışırken GoDaddy telefon ve canlı sohbet üzerinden Destek Ekibi ile kişisel destek sunmaya devam ediyor. Bu zorlu zamanlara nasıl adapte olabileceğinize ve GoDaddy’nin size nasıl destek sağlayabileceğine dair bilgilere ulaşmak için https://tr.godaddy.com/open-we-stand/what-godaddy-is-doing ve https://tr.godaddy.com/open-we-stand adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

GoDaddy Türkiye Selina Bieber kimdir