SGK İl Müdürü Kaya Samsun SMMMO'da

TAKİP ET

2020 yılı bilgilendirme ve rehberlik faaliyetleri kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Ünal KAYA, İlkadım Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Murat TOKGÖZ ve Atakum Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Gülcay YILDIRIM Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasını ziyaret etti.

SGK İl Müdürü Ünal KAYA istihdam ve teşvikler ile  covid-19 pandemi sürecinde sosyal güvenlik kurumu tarafından sağlanan hizmetler hakkında bilgiler verdiği ziyaretinde  sigortasız işçi çalıştırmanın sigortalı işçi çalıştırmaktan çok daha maliyetli olduğunu belirterek, ‘sigortalı işçi çalıştıran işveren hem kendi kazanır hemde ülkesine kazandırır.’  dedi.
Kayıt dışı istihdamın hem birey hem işveren  hem de devlet üzerinde meydana getirdiği olumsuzlukları dile getiren SGK İl Müdürü Ünal KAYA ‘sigorta bir sorumluluktur’ dedi. Kayıt dışı çalışmanın işverenler ve işçiler üzerindeki etkilerine değinen KAYA, kayıt dışı istihdamın toplumun sosyal ve ekonomik değerleri üzerinde birçok olumsuz etkisinin bulunduğunu, çalışanların sigortalı olarak çalıştırılmaları anayasal bir hak olmakla birlikte aynı zamanda hem çalışanlar hem işverenler açısından bir zorunluluk olduğunu dile getirdi. Kayıt dışı yapılan çalışmalar söz konusu olması halinde işverenlere yönelik yaptırımların  uygulandığına değinen Kaya,  bu bağlamda sigortalı işçi çalıştıran işveren hem kendi kazanır hem de ülkesine kazandırır. diye konuştu.
Ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Dilaver ÖĞÜTCÜ, ülke ekonomisine ve ekonomik faaliyetlerine yön veren bir meslek örgütü olarak bizler  kayıt dışı istihdamın etkilerinden,  sigortalı işçi çalıştırmanın işverenlere sağladığı teşvik ve maliyetleri ile ilgili mükelleflere yasal yükümlülükleri hakkında önemle bilgi akışında bulunurken  çalışanlara olduğu kadar ülke ekonomisinin gelişimindeki etkilerine de  özellikle değinmekteyiz. dedi.
Karşılıklı işbirliği içerisinde ülkenin en büyük ekonomik  sorunlarından biri olan kayıtdışı istihdamın önüne geçerek olumsuzlukların ortadan kalkacağına inandığını belirterek kendilerine teşekkür etti.