SMMMO'ya Yapılandırma Kanunu Ziyareti

TAKİP ET

Samsun Vergi Dairesi Başkanı Metin Uzun'dan Samsun Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası'na (SMMMO) Yapılandırma Kanunu Ziyareti.

Samsun SMMMO Yönetim Kurulu Başkanı Dilaver Öğütcü ve kurul üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette Uzun, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin 7326 sayılı Kanunun 09.06.2021 tarihinde yürürlüğe girmesinin ardından yapılandırma başvuruları süresince mali müşavirlerin vermiş olduğu katkılar için teşekkürlerini sundu.
Söz konusu kanunun 30/09/2021 tarihinde sona ereceği ve bir daha uzatılmayacağı hatırlatmasında bulunan Metin Uzun, birçok avantajı ve kolaylığı beraberinde getirdiğini söyledi. Yürürlüğe giren kanunla birlikte vatandaşların kamuya olan borç yükünün azalacağını, borçların taksitler halinde ödenebileceğini belirten Uzun, “Kanun, Vergi Dairesine ödenmemiş vergi ve diğer borçların tamamı ile bunlara bağlı gecikme zamları ve faizleri yerine Yİ-ÜFE oranında güncelleme yapılarak hesaplanan borcun ödenmesi, Vergi aslına bağlı cezaların tamamen silinmesi, Vergi aslına bağlı olmayan usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarının yüzde 50’sinin silinmesi, Ödenmemiş Motorlu Taşıtlar Vergisi,  trafik para cezaları ve diğer idari para cezaları,  öğrenim ve katkı kredisi alacaklarının tamamı ile bunlara bağlı gecikme zamları v gecikme faizleri yerine Yİ-ÜFE oranında güncelleme yapılarak hesaplanan borcun ödenmesi, dava konusu yapılan; vergi tarhiyatları, vergi cezaları ve idari para cezaları gibi ihtilaflarının sulh yoluyla sonlandırılması, matrah veya vergi artırımı, işletme kayıtlarının düzeltilmesi ve yeniden değerleme gibi çok önemli  imkan ve kolaylıklar getirmiştir. .Ayrıca, kanun ile birlikte yapılandırılan tutarların peşin veya ikişer aylık dönemlerde 36 aya kadar taksitler halinde ödenebilecek. Peşin ödemelerde Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutardan ayrıca yüzde 90 indirim yapılacak. Trafik para cezaları ve diğer idari para cezalarının peşin ödenmesi halinde asıllarında yüzde 25 indirim uygulanacak. Özetle toplumun her kesimini ilgilendirebilecek nitelikte bir kanun olan bu yeni yapılandırma kanunundan yararlanmak için bir an önce başvuruların yapılması ve imkânlar dâhilinde peşin ödemelerin seçilmesinde yarar olduğunu duyurmak istiyoruz” diye konuştu.
Tüm yapılandırma süreçlerinde olduğu gibi 7326 sayılı kanun yapılandırma sürecinde de kurumlar arası işbirliğinin devam edeceğini söyleyen ÖĞÜTCÜ, Pandeminin en çok hissedildiği bu dönemde, meslek mensuplarının üstün bir gayret gösterilerek mükelleflerin yapılandırmadan faydalanmasının sağlandığını belirtti ve Metin UZUN’a ziyaretlerinden dolayı memnuniyetlerini ifade etti.

SMMMOya Yapılandırma Kanunu Ziyareti