Terme Belediyesi'nden Vergi Uyarısı

TAKİP ET

Samsun Terme Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada mükelleflere emlak, çevre temizlik ve ilan reklam vergilerinin 2016 yılı 1. taksit ödemeleri için bir hafta süre kaldığı hatırlatıldı.

Terme Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğünden yapılan açıklamada 31 Mayıs 2016 Salı günü sona erecek olan 2016 yılı emlak, ilan reklam ve çevre temizlik vergisi birinci taksit ödemeleri konusunda hatırlatma yapıldı.
Mali Hizmetler Müdürü Bahattin Karakaş tarafından konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:
Emlak, çevre temizlik ve ilan reklam vergilerinin tahsilatı her yıl mayıs ve kasım aylarında yapılmaktadır. Emlak, çevre temizlik ve ilan reklam vergilerinin ilk taksitini ödeme süresi 31 Mayıs'ta sona erecektir. Mükelleflerimizin mağdur duruma düşmemeleri için belirtilen süre içinde vergilerini ödemeleri gerekmektedir. Mükelleflerimiz yıllık emlak vergilerinin tamamını mayıs ayının sonuna kadar ödeyebilecekleri gibi, ikinci taksit ödemelerini kasım ayında olmak üzere iki taksitte ödeyebileceklerdir.
Ödeme süresi içinde ödenmeyen vergiler için 6183 sayılı kanun gereğince gecikme zammı uygulanacak olup, mükelleflerin gecikme zammına maruz kalmamaları için belirtilen güne kadar vergilerini ödemeleri gerekmektedir."