Terme Esnaf ve Sanatkarlar Odası'ndan Girişimcilik Eğitimi Kursu

TAKİP ET

Terme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Barış Aktepe, KOSGEB Samsun il Hizmet Merkezi işbirliğinde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursu'nun verileceğini açıkladı.

Başkan Barış Aktepe yaptığı açıklamada; "Odamız ve  KOSGEB Samsun il Hizmet Merkezi  işbirliğinde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursu’nun 19.01.2017 tarihinde başlayacaktır. 16-17.01.2017 tarihleri arasında girişimci adaylarının mülakatının gerçekleştirilecektir. Eğitime katılmaya hak kazanacak 60 adayın başta ilçemizin kalkınması ve istihdamın artırılması için çok önemli fırsat olduğunu, uygulanan programın  desteğinin toplamda 3.000.000 TL hibe desteğine kavuşacağını belirtti.
Girişimcilik eğitimine katılan kursiyerler kurs sonunda KOSGEB Girişimcilik Destek Programından 50 bin TL ye kadar olan hibe desteğinden ve 100.000 TL ye kadar sıfır faizli kredi limitlerinden  faydalanabileceklerdir. Ve girişimci adayların yaptıkları uygun harcamalara
Erkeklerde % 70 Bayanlarda     % 90  ni hibe olarak verilecektir.  60 girişimcinin katıldığı kurs  19-22 Ocak 2017 tarihleri arasında olup başarılı olan kursiyerlere Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifikası verilecektir.  Odamız Girişimcilik Eğitimlerinin 3 yıl içinde  4 kez daha tekrarlayarak bölgemiz ekonomisine katkı sağlaması için çalışmalarımızın devam edeceğini" söyledi.

KOSGEB