Ulusoy, Türkiye'nin '50 iş insanı' arasında

TAKİP ET

Ekonomist Dergisi'nin 2019 yılı 'Anadolu'nun En Etkin 50 İş İnsanı' araştırması Temmuz sayısında açıklandı. Samsun'dan listede 50'nci yaşını kutlayan Ulusoy Un'un Onursal Başkanı Fahrettin Ulusoy yer aldı.

Ekonomist Dergisi'nin yedinci kez düzenlediği 'Anadolu'nun En Etkin 50 İş İnsanı' araştırması sonuçları Temmuz ayı sayısında yayımlandı. İstanbul, Ankara ve İzmir haricindeki kentlerde ekonomiye yön veren, istihdam yaratan ve vergi rekortmeni olan isimlerin bir araya geldiği listede Samsun'dan tek şirket olarak 'Ulusoy Un' yer aldı.

LİSTEYE 43'NCÜ SIRADAN GİRDİ
İş dünyasının Anadolu'dan çıkan önderlerinin sıralandığı 'Anadolu'nun En Etkin 50 İş İnsanı' araştırmasında 2019 sonuçlarına göre; Samsun'un gurur markalarından birisi olan Ulusoy Un'un Kurucusu ve Onursal Başkanı Fahrettin Ulusoy, listeye giriş yaptı. Türkiye'nin 500 sanayi devi ve 500 büyük ihracat firması arasında yer alan Ulusoy Un bu yıl 50'nci yaşını kutlarken, araştırmada 2,9 milyon TL'lik cirosu ve 246 çalışanı ile 43'ncü sırada yer aldı.

DERGİDE ULUSOY UN'UN HEDEFLERİ ANLATILDI
Ekonomist Dergisi'nin Temmuz sayısında şirket hakkında şu bilgilere yer verildi; "Fahrettin Ulusoy tarafından 1969 yılında kurulan Ulusoy Gıda, 1989 yılından itibaren faaliyetlerine Ulusoy Un olarak devam ediyor. Bugün buğday unu, kepek ve çeşitli tahılların üretim ve ticaretiyle faaliyetlerine devam eden şirket, 2,9 milyar TL ciroya sahip. Samsun'da ve Çorlu'da günlük 900 ton buğday işleme kapasitesine sahip iki tesiste üretim yapan şirket, üçüncü fabrikası için de yine Samsun'u adres olarak seçti. Bu yıl sonunda tesisi devreye alacak. Bugün sekiz ülkede faaliyet gösteren şirketin hedefinde dünyanın ilk 10 tarım firmasından biri olmak var. 2014 yılında Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı oğlu Eren Günhan Ulusoy'a devreden Fahrettin Ulusoy, bugün şirketin onursal başkanı."

Fahrettin Ulusoy