Ulusoy Un'dan Tam Kapasite Üretime Devam

TAKİP ET

Türkiye'nin en büyük un üreticisi ve ihracatçısı firmalarından biri olan Ulusoy Un, günlük 1500 ton/gün üretim kapasitesine sahip 3 fabrikasında Covid-19 salgınına karşı tüketicilere sağlıklı ve güvenilir un ulaştırmak için üretimine ara vermeden devam ediyor.

2019 yılını 3 milyar 52 milyon TL ciroyla kapatan Ulusoy Un, Çorlu ve Samsun’daki günlük 900 ton/gün üretim kapasiteli fabrikalarına ek olarak Samsun Gıda Organize Sanayi Bölgesinde 600 ton/gün kapasiteli 3. fabrikasıyla, hijyen kural ve standartlarına en üst seviyede uyarak tam kapasite üretim yapmaya devam ediyor.

Koronovirüs (Covid-19) salgını nedeniyle 2 katına çıkan taleplere karşı üretimini arttıran Ulusoy Un’un KAP’a yaptığı açıklama şu şekildedir: “Ulusoy Un olarak, paydaşlarımıza verdiğimiz güvenilir gıda tedarikçisi olma sözümüzü tutuyoruz. Küresel etkisini sürdüren Covid-19 pandemisinin ülkemizde de etkisini göstermeye başlamasıyla operasyonlarımızı revize ettik. Önceliğimiz çalışanlarımızın ve tüketicilerimizin sağlığını korumak. Çalışanlarımız, onların aileleri ve tüm halkımız için otoritelerin belirlediği tüm tedbirleri hassasiyetle aldık. Faaliyetlerimize aksatmadan devam edebilmek için dönüşümlü çalışmaya başladık.

Ulusoy Un’un Yönetim Kurulu Başkanı Eren Günhan Ulusoy

Tesislerimizde hijyen koşullarını en üst seviyeye çıkarttık. Gayretimiz en temel gıda ihtiyaçlarından birini en güvenilir ve kesintisiz şekilde tüketicilere ulaştırmaktır. Çalışma arkadaşlarımız, güvenilir gıda üretmek için üç farklı lokasyondaki un fabrikamızda hijyen kural ve standartlarına en üst seviyede, eksiksiz bir şekilde uyarak tam kapasite üretim yapmaya devam ediyor.”

ULUSOY UN HAKKINDA
Fahrettin Ulusoy tarafından 1969 yılında kurulan Ulusoy Gıda, 1989 yılında faaliyetlerine hububat ve bakliyattan mamul un, irmik, makarna ve bisküvi gibi her türlü gıda maddesinin imalatını, ticaretini, ithalat ve ihracatını yapmak üzere Ulusoy Un adı altında devam etmiştir. Ulusoy Un’un Samsun’da 500 ton/gün ve 600 ton/gün, Çorlu’da 400 ton/gün olmak üzere toplam 1500 ton/gün buğday işleme kapasiteli 3 fabrikası ve 100.000 tondan fazla tahıl stoklama kapasitesine sahip silo, depo ve serbest bölge depoları bulunmaktadır. Ulusoy Un’un Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Eren Günhan Ulusoy üstlenmektedir.

Ulusoy Un